Yoksullaşma korkusu: Belçika’da eğlence sektörü çalışanları salgın önlemlerini protesto etti

Yoksullaşma korkusu: Belçika’da eğlence sektörü çalışanları salgın önlemlerini protesto etti

Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanan eğlence sektörü işletmecileri ve çalışanları, hükümetin uyguladığı salgın önlemlerinin “iyileştirilmesini” istedi.

Brüksel’in Mont des Arts Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, salgın önlemlerinden en çok etkilenen sektörlerden birine mensup olduklarını ifade ederek, önlemlerin eğlence sektörünün ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda da gözden geçirilmesini talep etti.

20200906-2-44224998-57944812-web.jpg

Protestocular, prodüksiyon şirketleri, konser ve düğün organizasyonu yapan şirketler ve gece kulüpleri gibi eğlence, kültür ve sanat sektörlerinin salgın önlemlerinden olumsuz etkilendiğini hatırlatarak, çok sayıda müzisyen, hostes, reklamcı, ışıkçı, işletmeci, yiyecek-içecek sağlayıcısının uzun süredir işsiz olduğunu vurguladılar.

Konserler, festivaller gibi kalabalık organizasyonların aylardır düzenlenmediğini, gece kulüplerinin kapalı olduğunu hatırlatan göstericiler, yöneticilerden kendilerine yönelik iyileştirmeler yapılmasını istedi.

Çalan müzikler eşliğinde dans eden ve “Bırakın dans edelim”, “Gece kulüplerini açın”, “Koronayı değil ama depresyonu iyileştirebiliriz”, “İş yoksa gelecek yok”, “Artık tükeniyoruz” yazılı pankartlar açan göstericilerin birçoğunun sosyal mesafe ve maske kuralına uymaması dikkati çekti.

+49 – BRÜKSEL

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT