Yine taksici terörü! ''Siz Almancısınız 100 euro verin'' dedi, parayı alamayınca darp etti...

Yine taksici terörü! ''Siz Almancısınız 100 euro verin'' dedi, parayı alamayınca darp etti...

Taksim'den Beşiktaş'a gitmek isteyen bir grup arkadaş taksiciden "Siz Almancısınız 100 euro vermezseniz gitmem" yanıtı aldı. İtiraz eden grup sokakta 16 kişi tarafından darp edildi.

Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelen ve İstanbul’da yaşayan arkadaşlarıyla buluşan bir grup genç Taksim’den bindikleri taksicinin şiddetine uğradı.


Geçen hafta gece akşam yemeği yiyen grup gecenin sonunda 5 sularında Taksim’deki Hocazade sokaktan Galatarasay’a oradan da Beşiktaş’a gitmek üzere taksiye bindi. Normalde ortalama 30 TL tutacak yol için taksici ‘Siz almancısınız 100 euro verirseniz götürürüm.’ dedi. Mağdurlardan Ahmet Sayın olayı şöyle anlatıyor: “Ben Türkiye’de yaşıyorum Almanya’dan gelen arkadaşlarımızla güzel bir gece geçirdikten sonra taksiye binerek evlerimize dağılmak istedik. Taksici Almanya’da yaşayan arkadaşlarımın aksanını duyunca “Siz Almancısınız 100 euro vereceksiniz.” dedi. Biz taksicinin bizi indirmesini istemediğimiz için 100 TL verelim ama 100 euro 980 TL ediyor, 100 TL’ye bizi götürün dedik.

Taksici kabul etmedi ve bizi indirmeye çalıştı. Biz de 'inmeyeceğiz sizin göreviniz bu, bizi gideceğimiz yere götürün' deyince bizi korkutmak için hız yaptı, ani durdu yokuş aşağı el frenini indirdi. Bu tarz hareketler yaparken bir araca çarptı. ‘Sizin yüzünüzden arabamı çarptım’ diye bize bağırmaya başladı, ağza alınmayacak hakaretler ve küfürler etti. Ardından arabada yüzümüze biber gazı sıktı. Biz tabii hemen taksiden indik. Duruma itiraz ettik. Ardından her ikişerli üçerli şekilde esnaf olay yerine geldi ve bizi darp etmeye başladı. Almanya’dan gelen bir arkadaşımın burnunda 5 kırık var. 3 kadın ve 3 erkektik, hepimiz fiziki şiddete uğradık. 16 kişi kasıtlı şekilde bizi öldürmeye teşebbüs ettiler. Elimizde sadece taksini plakası var. Gidip darp raporu aldık ve şikayetçi olduk.”

'DAHA ÖNCE DE ŞİKAYET EDİLMİŞ'

Sayın, “34 TJD 62 plakalı taksiyi araştırdığımızda 2019 yılında Kadıköy’den Ataşehir’e gitmek isteyen yolculardan 160 TL istediğini ve yine bir olayla ilgili hakkında şikâyet olduğunu öğrendik.” Dedi ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti. En büyük tesellilerinin kimsenin ölmemesi ve kalıcı bir zarar görmemeleri olduğunu ekleyen Sayın, “Artık taksici terörü sona ersin. Bu tip şiddet meyilli şoförlerin plakaları iptal edilsin. Bu şoför trafikteyken herkes tehlike altında” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA-ECE ÇELİK

HABERE YORUM KAT