Yetkilier uyardı! “Almanya hazırlıklı değil”

Yetkilier uyardı! “Almanya hazırlıklı değil”

Önümüzdeki yıllarda Almanya’da olağanüstü hava olaylarının artması bekleniyor. Uzmanlara göre önlemler genişletilmeli.

"Emmelinde" Fırtınası, geçtiğimiz Cuma (20 Mayıs) Kuzey Ren-Vestfalya'daki birçok şehirde yıkım izleri bıraktı. Alman Hava Servisi'ne (DWD) göre, birkaç hortum da vardı. Sadece Paderborn'da 13'ü ağır 43 kişi yaralandı. Şehir tarafından yapılan ilk değerlendirmeye göre, 100'den fazla bina fırtınadan zarar gördü.

NRW'de kasırga: Paderborn'da "yıkım yolu"
Paderborn'da kasırga ,   şehir genelinde yaklaşık 300 metre genişliğinde ve beş kilometre uzunluğunda bir yıkım dalgasına neden olmuştu. Belediye Başkanı Michael Dreier (CDU) 21 Mayıs Cumartesi günü, ağaçların ve trafik ışıklarının kibrit gibi kırıldığını bildirdi.

DWD, NRW’de toplam üç şüpheli kasırga vakasını doğruladı: Paderborn, Lippstadt ve Höxter. Şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlarla bağlantılı olarak oluşan hortumlar, küçük alanlarda meydana geldi.  

NRW Başbakanı Hendrik Wüst'e (CDU) göre, hortumların yol açtığı hasar , Almanya'da da aşırı hava olaylarının daha sık yaşanmasının beklenmesi gerektiğini gösteriyor. Wüst: "Bugün burada bu yıkım yolunu gördüğünüzde, gerçekten size dokunuyor. Bu tür olaylara hazırlıklı olunmalıdır” dedi. 

“Almanya hazırlıklı değil”
Hava durumu uzmanı Jörg Kachelmann Der Spiegel'e verdiği demeçte, “Paderborn kasırgası özellikle güçlü değildi, ancak kurbanların sayısı inanılmaz derecede yüksek. Bu, Almanya'nın hazırlıklı olmadığını gösteriyor” dedi.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:AA
 

HABERE YORUM KAT