Yeni soru: Koronavirüs ünlü Alman karnavalını da mı alt etti?

Yeni soru: Koronavirüs ünlü Alman karnavalını da mı alt etti?

Almanya’da karnavalsız bir kış gittikçe daha olası hale geliyor. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakan Yardımcısı Joachim Stamp “Karnaval düşünülemez” derken, karnaval organizatörleri hâlâ mücadele ediyor.

Almanya’da karnaval bugüne dek bir kere savaş bir kere de ekonomik kriz nedeniyle iptal edildi. Şimdi ise pandemi, karnavalı tehdit ediyor.

Hür Demokrat Parti (FDP) Kuzey Ren Vestfalya Teşkilatı Başkanı ve Eyalet Başbakan Yardımcısı Joachim Stamp Alman Basın Ajansı DPA’ya yaptığı açıklamada, tüm karnaval geçitlerinin iptaline sıcak baktığını belirtti ve bunun tüm büyük çaplı toplantılar için geçerli olması gerektiğini kaydetti. Eyalet Aile Bakanı Stamp “Korona maalesef başka seçenek bırakmıyor. Karnavallar yakın temastan ve sorunsuzluktan yaşar. İçim kan ağlasa da karnavallar iptal edilmeli” dedi. 

BİR ŞEY SÖYLEMEK İÇİN ERKEN

Köln Karnavalı Direktörü Christoph Kuckelkorn ise henüz iptaller için erken olduğunu söyledi. Kuckelkorn “Sadece birkaç hafta daha sabretmemiz gerekir. Karnaval geçit törenleri eylül ayında gerçekleşecek olsaydı, Bay Stamp’a katılırdım. Ancak geleneksel olarak büyük karnaval günlerinde gerçekleşir ve bu, şubat ortası demektir” diye konuştu.

Kuzey Ren Vestfalya Sağlık Bakanlığı şu anda karnaval dernekleri tarafından sunulan önerileri inceliyor. Sağlık Bakanı Karl-Josef Laumann da kısa bir süre önce bir açıklama yaparak “Mevcut vakalar ile karnavalı düşünmeyin bile” demişti. 

+49 - KÖLN

FOTO: Federico Gambarini / DPA

HABERE YORUM KAT