Yavaş yavaş yayılıyor… Almanya’daki bazı belediye havuzlarında kadınlar artık üstsüz!

Yavaş yavaş yayılıyor… Almanya’daki bazı belediye havuzlarında kadınlar artık üstsüz!

1 Mayıs'tan bu yana kadınların hafta sonları Göttingen'deki yüzme havuzlarında üstsüz yüzmelerine de izin veriliyor. Gelecekte birçok kentin bu kararı takip edeceği düşünülüyor.

Daha önce bikini üstünü giymeden havuza giren bir kadın Almanya’daki eşitlik tartışmalarını beraberinde getirmişti. Bu tartışmaların ardından Göttingen'deki yüzme havuzlarında tüm insanların hafta sonları bikini üstü giymeden yüzebileceği kararını aldı.

Bu kararın ardından Siegen’da bir şehir sözcüsü gelecekte belediye havuzlarında kadınların üstsüz yüzebileceği haberini verdi. Siegen Belediyesi şu anda havuz yönetmeliğini değiştirmeye hazırlanıyor.

Ülkedeki gelişmelerin ardından  Hamburg Eimsbüttel'deki SPD bölge milletvekili Paulina Reineke-Rügge açıklama yaptı. Reineke-Rügge, “Birçok insan için bu sadece bir eşitlik sorunu. 2022’de cinsiyetler arasında böyle farklılıklar olması çağdaş değil. Ayrımcı kıyafet kurallarının Eimsbüttel'de yeri olmadığı bizim için açık. İstediğimiz zaman üstsüz havuzda dolaşmalıyız.” dedi.

Artı49                                                                                          Fotoğraf: Anna Demianenko - Unsplash

 

 

HABERE YORUM KAT