Yaşlıların parasını alıp yurt dışına kaçıran çete yakayı ele verdi

Yaşlıların parasını alıp yurt dışına kaçıran çete yakayı ele verdi

Berlin'de 19 yaşlarındaki 3 kişi polis kılığına girerek yaşlıları dolandırmak ve çaldıkları paraları yurt dışına kaçırmaktan gözaltına alındı.

19 yaşlarındaki 3 kişi yaşlıları hedef alarak dolandırdı. Bugüne kadar 1 milyon Euro'dan fazla para çaldıkları düşünülüyor. Polis şüpheli gençlerin salı günü yakalandığını ve gözaltına alındığını duyurdu.

İKNA YÖNETİMİ İLE SOYGUN

Önce yaşlı insanları hedef alan 3 kişi polis olduklarını belirterek onları olası hırsızlıklara karşı uyarıyor. Nakit, değerli eşya ve banka hesaplarının büyük risk altında olduğuna inandırıyorlar. Son aşamada ise güven kazanan soyguncular yaşlıları birikimlerini kendilerine emanet etmeleri konusunda ikna ediyor.

Polisin aktardığına göre yaşlılardan aldıkları paraları ise yurt dışına kaçırıyorlar. Yine polisin verdiği bilgi çalınan paranın 1 milyon Euro'dan fazla olduğu yönünde.

Polis bu yönde yaptığı araştırma kapsamında Marienfelde ve Neukölln'deki iki dairede arama yaptı ve bazı delillere el koydu.

Alman polisi ise bu olay sonrası vatandaşları polis ile iletişim kurdukları an onlardan kimlik kartı göstermeleri konusunda uyardı.

Artı49 Haber Merkezi

 

 

HABERE YORUM KAT