Yasaklara rağmen: Almanya’da yasadışı araba yarışlarının sayısı artıyor

Yasaklara rağmen: Almanya’da yasadışı araba yarışlarının sayısı artıyor

Almanya’da araba yarışı yapmak 2017 yılından bu yana yasak. Ancak o tarihten bu yana yasadışı araba yarışlarının sayısında önemli artış gözleniyor.

Federal Almanya caddelerinde hız yapanların ve yarışçıların sayısı artıyor. Federal hükümet 2017’de araba yarışlarını suç saydığından beri, 16 eyalet arasında yapılan bir anketin vaka sayısında çarpıcı bir şekilde artış gözlendi. 

Araştırmaya göre dokuz eyalette  2019’da yaklaşık bin 900 vaka gözlendi. Bu rakam 2018 yılında ise 700 civarında idi. Yasadışı yarışların yanı sıra  yüksek süratte araç kullanan sürücüler de söz konusu rakamın içinde yer alıyor. 18 milyonluk nüfusuyla en kalabalık ve araba zengini bir eyalet olan Kuzey Ren-Vestfalya, 2019 yılında 659 vaka ile ilk sırada yer aldı.

Kuzey Ren-Vestfalya ayelitini 3,8 milyonluk nüfusuyla Berlin 390 vaka ile, Bavyera 294 ve Baden-Württemberg de 252 vaka ile takip etti. Allianz Teknoloji Merkezi’nden trafik güvenliği araştırmacısı Jörg Kubitzki, “Aşırı hız düşkünlerinin yol açtığı kazalar genelde ölümle sona eriyor ve genellikle başkalarının güvenliğine aldırış etmemekten kaynaklanıyor” dedi. Kubitzki, hız fenomenini trafikte genel olarak artan pervasızlığın aşırı bir biçimi olarak gördüğünü kaydetti. 

Yasadışı araba yarışı yapanlar ya da süratli araç kullananları, ehliyetlerine hatta araçlarına el koyma gibi cezalar bekliyor. 

+49 - MÜNİH

FOTO: Daniel Karmann / DPA

HABERE YORUM KAT