Yaptırımı aşamayan Avrupa Türkiye etiketine sığındı!

Yaptırımı aşamayan Avrupa Türkiye etiketine sığındı!

Avrupa Birliği ülkeleri tarım ürünlerine Rusya'nın koyduğu ambargoyu aşmak için "Made in Turkey" etiketine sığındı.

Yıllar önce, Rusya'ya kot pantalon satan Çinli bazı üreticilerin, pazarda en tanınan Türk markalardan olan Colin's'in taklitlerini yapması, ses getiren bir haber olmuştu. Bir yandan Türk şirketine verilen zararın tepkisi, diğer yandan Çinlilerin Rusya'ya mal satabilmek için bir Türk şirketinin ürünlerinin taklit edilmesi dikkat çekmişti.

Bu kez Avrupa Birliği ülkeleri tarım ürünlerine Rusya'nın koyduğu ambargoyu aşmak için "Made in Turkey" etiketine sığındı. 

ELMALARA EL KONDU

Polonya’dan Moskova’ya Belarus üzerinden sahte belgelerle sokulmak istenen 80 ton elmaya el konulduğu bildirildi.

Rus medyasında yer alan habere göre, Belarus gümrük servisi, “Türk malı” etiketiyle Moskova’ya sevk edilmek istenen Polonya malı 80 tondan fazla elmaya el konulduğunu duyurdu.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, 21 ton elmanın Türkiye’den Kazakistan’a götürüldüğüne dair sahte belge düzenlendiği, yapılan incelemede meyvelerin aslında 80 tondan fazla ve Polonya malı olduğunun belirlendiği kaydedildi. Malların Moskova'da alıcıya teslim edilmek üzere yollandığı anlaşıldı. 


Malların bedeli 200 Belarus rublesi (79 bin 500 dolar) olarak açıklandı.

Daha önce de Polonya malı bazı tarımsal ürünler, yine Türkiye orijnliymiş gibi fatura-belge düzenlenerek Rusya'ya sokulmak istenmiş, Rus resmi makamlarınca yakalanarak imha edilmişti.

HABERE YORUM KAT