Yapay zeka ile Erdoğan'ın sesini taklit edip dolandırıcılık yapmaya çalıştılar!

Yapay zeka ile Erdoğan'ın sesini taklit edip dolandırıcılık yapmaya çalıştılar!

İş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zeka ile taklit ederek dolandırmaya çalışan kişi tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini taklit ederek bazı iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini arayarak kişisel çıkar elde etmeye çalıştığı şüphesiyle yakalanan Fatih Emre H'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Şüpheli, nöbetçi savcının karşısına çıkarıldıktan sonra "kişiyi kamu görevlisi gibi tanıtarak veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olduğunu iddia ederek dolandırıcılık" suçundan tutuklanma talebiyle hakimliğe gönderildi.

Şüpheli Fatih Emre H'nin ifadesinde, kendisini Cumhurbaşkanlığı çalışanı olarak tanıttığını ve ses kayıtlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesine dönüştürerek kişilerden menfaat sağlamaya çalıştığını itiraf ettiği öğrenildi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Fatih Emre H'nin suçlamaları sebebiyle tutuklanmasına karar verdi.

Olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini yapay zeka kullanarak taklit ederek iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini dolandırmaya çalışan kişiyi tespit etmek amacıyla MİT tarafından başlatılan bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı.

MİT, farklı GSM hatları üzerinden iş insanlarını arayan şüpheliyi takip ederek, dolandırıcının kimliğini ve konumunu tespit etmişti.

Şüpheli, MİT'in siber güvenlik birimlerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda belirlenmiş ve dün emniyet yetkililerine teslim edilmişti.

HABERE YORUM KAT