Yanlış tuvalet alışkanlığı kansere neden olabilir!

Yanlış tuvalet alışkanlığı kansere neden olabilir!

İngiliz araştırmacılar, tuvalete yanlış şekilde oturmanın kansere yakalanma riskini artırabileceğini açıkladı. İşte detaylar…

Yapılan son araştırmalara göre özellikle son dönemde bağırsak kanserinin Batı ülkelerinde giderek daha yaygınlaştığı görülüyor. Peki,  tuvalete yanlış şekilde oturmanın bununla bir bağlantısı olabilir mi? Dr. Fox Online Pharmacy’den doktor Deborah Lee, tuvalet düzeni ve kanser bağlantısı arasında bir bağlantı olduğunu söylüyor. Konu  bağırsak kanseri olduğunda, fiziksel hareketsizlik ve aşırı kilonun hastalığın iki ana nedeni olduğu vurgulanıyor.

Doktor Deborah Lee, çok sayıda epidemiyolojik çalışmanın kronik kabızlığın bağırsak kanseri için önemli bir risk faktörü olduğunun altını çiziyor. Doktor Lee, “Bir teori, Batılıların bağırsaklarını boşaltmak için tuvalete oturdukları, oysa gelişmekte olan ülkelerde sadece çömelmenin çok daha yaygın olduğu olabilir. Oturmak, çömelmekten daha fazla kabızlığa neden olur.” diye konuştu. Dr Lee, çömelmenin tuvalet yapmak için doğru pozisyon olduğunu belirtirken, “Birincisi, yerçekiminin işin çoğunu yapmasına izin veriyor. Çömeldiğinizde, gövdenin doğal ağırlığı kaseye sıkışır, bu da daha az ıkınmaya ihtiyaç olduğu anlamına gelir.” İfadelerini kullandı.

Fotoğraf: Possessed Photography - Unsplash

HABERE YORUM KAT