“Yan hasar”: Koronavirüs Fransa’da yüz binlerce insanı yoksulluk sınırının altına itti

“Yan hasar”: Koronavirüs Fransa’da yüz binlerce insanı yoksulluk sınırının altına itti

Fransa’da yeni tip koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana yoksullaşan insanların yardım talepleri arttı. Eylül ayında 8 milyon kişi gıda yardımı talebinde bulundu.

Avrupa ülkeleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ikinci dalgası ile başa çıkmaya çalışırken, AB’nin ikinci büyük ekonomisi Fransa’da yoksulluk ciddi boyutlar kazanıyor. 

Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Çalışmalar Enstitüsü (INSEE) tarafından yapılan açıklamada, ülkede koronavirüs salgının başlangıcından beri 1 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında kaldığı belirtildi. Ülkede toplam 9,3 milyon kişinin yoksulluk sınırı altında yaşadığına dikkat çekilirken,  gelirlerin azalmasıyla yardım taleplerinde de artış gözlemlendi. Sadece eylül ayında 8 milyondan fazla insanın gıda yardımı talebinde bulunduğu kaydedildi. 

Halk Yardım Derneği Genel Sekreteri Henriette Steinberg daha önce yaptığı açıklamada, “İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana hiç böyle bir durum yaşamadık, acil bir durum var” ifadelerini kullanmıştı. 

Daha fazla iş kaybıyla birlikte yoksulluk sınırına geçen kişi sayısının 2020’nin sonuna kadar artması bekleniyor. Banque de France’a göre bu yıl 800 bin kişinin işten çıkarılması bekleniyor. Birleşmiş Milletler’e göre ise küresel çapta Covid-19 salgını, yıl sonuna kadar 130 milyondan fazla kişiyi kronik açlığa sürükleyebilir.

+49 – PARİS

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum