Yakup bebeği ailesinden almışlardı: Belediye başkanından “Türkçe alt yazılı” açıklama

Yakup bebeği ailesinden almışlardı: Belediye başkanından “Türkçe alt yazılı” açıklama

Gençlik Dairesi tarafından çocukları ellerinden alınan Altınkaya ailesinin isyanı kamuoyunda ses getirince, Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeldt kameraların karşısına geçti ve “Türkçe çevirisiyle” bir açıklama yaptı.

Almanya’da masadan düşüp kolunu kıran 15 aylık Yakup Cemal bebeğin, 5 yaşındaki ağabeyi Kuzey ile birlikte ailesinden koparıldığı iddiaları özellikle Türkçe medyada ve sosyal medyada büyük ses getirince Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld ortalığı yatıştırmak için kameraların karşısına geçti ve Türkçe alt yazılı bir “Sakin olun!” çağrısı yaptı.

Belediye Başkanı Lierenfeld açıklamasında söz konusu karara uzmanların incelemeleri sonrası varıldığını, konunun yargıya yansıdığını bildirdi. Başkan Lierenfeld konunun siyasi malzeme yapıldığını da ileri sürerek “Bazı ırkçılık suçlamaları ile karşı karşıyayız. Olayın başörtü kullanılması ile alakası yoktur. Bu bir yalan” dedi. 

Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld’in Türkçe alt yazılı açıklaması şöyle:

ETNİK KÖKENİN BU KARARLA BİR İLGİSİ YOK

“Sevgili Dormagenliler,

Şu anda Dormagen'deki bir çocuk koruma davası hakkında çok konuşuluyor. Her şeyden önce, ailenin yaşadıkları için dayanışma ve ilgi gösterdiğiniz  için teşekkür ederim. Dayanışma her zaman iyidir.

Ancak kolay bir karar alınmadığından emin olabilirsiniz. Böyle bir durumda konuyu açıklığa kavuşturmak en büyük önceliğe sahiptir. Bu olayda çok sayıda pedagog, uzman psikolog ve adli tıp uzmanı yer alıyor. Şu ana kadar elde edilen veriler çocukları korumaya alma kararından başka bir şans bırakmadı. Benim için bu konuda çok hızlı bir karar alınmamış olması önem taşıyor.

Diğer taraftan çeşitli ırkçılık iddiaları da söz konusu. Çocukları koruyucu aile vermenin annesinin başörtüsü kullanmasıyla alakalı olduğu öne sürülüyor. 

Bu bir yalan. Ne yazık ki, her zaman bu tür davalardan siyasi açıdan yararlanmak isteyenler de çıkıyor. Bu tür yanlış haberlere karşı dikkatli olun. Etnisitenin bu konuda rol oynadığına dair hiçbir kanıt bulunmuyor.

Suçlamada bulunmaktan vazgeçmenizi rica ediyorum. Böylece söz konusu aileyi de korumuş olursunuz. 

Böyle bir çocuk koruma olayında kamuoyu baskısının kararın temellendirilmesinde etkisinin olamayacağını vurgulamak isterim. Tekrarlıyorum: Burada, profesyonel değerlendirmelere ve olgulara dayanarak, çocuğun yararına dengeli bir karar veriliyor. 

Söz konusu kişilerin korunması için, dava hakkındaki herhangi bir ayrıntıyı burada ne onaylayacağız ne de reddedeceğiz. Bağımsız yargı kararını verecektir. Ve bu da iyi bir şeydir.

İlginiz için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın!”

SOSYAL BARIŞI DA İLGİLENDİRİYOR

Diğer taraftan belediye başkanının Dormagenlilere çift dille seslendiği çağrı, belediyenin facebook sayfasında da yayınlandı.  Çağrıya sosyal medyada eleştiri ve tepki yağdı. 

Almanya’da masadan düşüp kolunu kıran 15 aylık Yakup Cemal bebeğin, 5 yaşındaki ağabeyi Kuzey ile birlikte ailesinden koparıldığı iddia ediliyor. Gençlik Dairesi'ne göre ise çocuklar şiddet görüyordu. 

Neuss yakınlarındaki Dormagen şehrinde meydana gelen olayda Altınkaya ailesi mahkeme kararıyla kendilerinden koparılan çocuklarını Alman devletinden geri alabilmek için Türk ve Alman yetkililerden yardım istiyor.  Olayla ilgili Türk Konsolosluğunun da devreye girdiği, avukatların hukuki süreci takibe aldıkları öğrenildi.

Bu tür olayların sayısındaki artış, Avrupa'nın zengin ülkelerinde de sosyal barışı tehdit eden bir gelişme olarak yorumlanıyor. 

Nitekim, Almanya’da  her yıl yaklaşık 4 bin Türk çocuğunun Alman Gençlik Dairesi tarafından ailelerinden alındığı biliniyor. Özellikle göçmen kökenli çocukların koruma altına alınmasında artış gözleniyor. 

Türkiye kökenli koruyucu aile sayısının düşük olması nedeniyle, bu durumdaki çocuklar genelde Alman ve Hıristiyan ailelere veriliyor. 

+49 - DORMAGEN 

HABERE YORUM KAT
11 Yorum