Yabancıya ev vermem diyene ceza

Yabancıya ev vermem diyene ceza

Brüksel Belediyesi, din, dil, ırk ve cinsiyet farklılıkları nedeniyle ayrımcılık yapan emlakçılara ve ev sahiplerine karşı harekete geçti. Müfettişler, farklı kimliklerle ev kiralama başvurusu yapacak. Ayrımcılık yapanlara ceza yağacak.

BRÜKSEL - Brüksel Belediyesi, ırk, fiziki engel ve cinsiyet gibi faktörler nedeniyle ayrımcılık yapan emlakçılara karşı harekete geçti.

Belediye müfettişleri, ev kiralamak isteyen normal müşteriler gibi başvuruda bulunacak ve herhangi bir ayrımcılık yaşanması durumunda, emlakçılara ceza kesecek.

Aynı şekilde, evini belirli bir etnik ve dini gruptan insana kiralamak istemeyen ev sahipleri de cezalandırılacak. ABD'de halihazırda bazı merkezlerde yürürlükte olan uygulama çerçevesinde, ev sahiplerine ve emlakçılara 650 ile 1300 avro arasında ceza kesileceği belirtildi.

Belediye yetkililerinin, aynı gelire sahip ancak farklı dini ve etnik gruplardan olan insanlar adına ev başvurusu yapacakları ve belirli faktörler nedeniyle ret cevabı gelmesi üzerine ceza sürecini başlatacakları bildirildi. 

HABERE YORUM KAT