Würzburg saldırısında "İslamcı arka plan" şüphesi

Würzburg saldırısında "İslamcı arka plan" şüphesi

Almanya'da yaşanan bıçaklı saldırının ardından Münih Başsavcılığı ve Bavyera Eyalet Emniyet Teşkilatı, olayda "İslamcı bir arka planın bulunabileceğini" açıkladı.

Almanya'nın Würzburg kentinde geçtiğimiz günlerde sokak ortasında yoldan geçen yayalara bıçakla saldırarak üç kişinin ölümüne neden olan zanlıya hakkında soruşturma devam ediyor. Olayın ardından  Münih Başsavcılığı ve Bavyera Eyalet Emniyet Teşkilatı, olayda "İslamcı bir arka planın bulunabileceğini" açıkladı.

Yapılan açıklamada  zanlıda propaganda malzemeleri ya da benzer aşırılıkçı içeriklere henüz rastlanmadığı, bildirilirken soruşturma kapsamında 130'u aşkın polis memurunun görev aldığı kaydedildi.

DW Gündem'de yer alan habere göre; Olay yerine intikal eden polisin zanlıyı bacağından vurarak etkisiz hale getirdiği aktarıldı. Hastanede tedavi altında olan zanlının gerçekleştirdiği suç eylemini "benim cihadım" olarak nitelendirdiği belirtiliyor. Olay yerindeki görgü tanıklarının aktardığına göre zanlının olay yerinde iki kez "Allahu ekber" diye bağırdığını bildirmişti. Daha önce psikolojik tedavi gördüğü belirlenen kişinin cezai ehliyeti ve psikiyatriye sevkiyle ilgili karar bilirkişi raporunun ardından verilecek.

HABERE YORUM KAT