Wolfgang Mitis, Türk seçmene Türkçe seslendi: “Viyana seçimlerine sen de katıl!”

Wolfgang Mitis, Türk seçmene Türkçe seslendi: “Viyana seçimlerine sen de katıl!”

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi SPÖ’lü siyasetçi Wolfgang Mitis, Türkçe çektiği bir videolu mesajda Türkiye kökenli seçmenleri 11 Ekim Viyana seçimlerinde sandığa gitmeye çağırdı.

5. Viyana İlçe Belediyesi Başkan Yardımcı Mitis’in  “11 Ekim tarihinde seçimlere mutlaka katılın!” çağrısını Türkçe yapması şaşkınlık yarattı.

Türk tarihinde önemli bir yeri olan 5. Viyana Margareten İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Wolfgang Mitis, bir Türk’e ait “Das Fünfte” adlı Viyana kahvesinde, Viyana milletvekilleri ve Viyana’da ticaret ve siyaset alanında aktif olan arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Viyana’da 21 yıldır yayınlanan Yeni Vatan gazetesinin yayıncısı Birol Kılıç’ın da yer aldığı toplantının sonunda Alman kökenli Avusturyalı siyasetçi Mitis bir sürpriz yaptı. Türkçe olarak Türkiye kökenli seçmeni 11 Ekim’de seçimlere katılıp oy kullanmaya ve özellikle partisi SPÖ’yü seçmeye davet etti.

“İNŞALLAH” DEDİ

Yayıncı Birol Kılıç, sosyal demokrat siyasetçi Mitis ile o toplantıdan izlenimlerini şöyle aktardı:

“Wolfgang Mitis, Almanya’nın Bavyera eyaletinde doğdu. Uzun yıllardan Viyana’da mutlu bir şekilde yaşayan Wolfgang Mitis Alman asıllı, yani Viyana’da göçmen. Üstelik Türkçe öğrenmiş. Viyana, Almanlar ve Türkiye göçmenleri başta olmak birçok ülkeden insanın yaşadığı, dünyanın yaşanabilir en güzel şehri! 'Mutlaka görüşelim' dedim Mitis’e! Cevabı, 'İnşallah' oldu... Çok hoş! Avusturyalılar, Almanlar Viyana’da Türkçe öğreniyor, bizimkiler Viyana’da bazen böyle güzel Almanca öğrenemiyor… Artık Almanca dilini iyi konuşma zamanı geldi de geçiyor... Hayırlısı!”

+49 – VİYANA

Kaynak: www.yenivatan.at

HABERE YORUM KAT