Vodafone 11 bin kişiyi işten çıkartıyor

Vodafone 11 bin kişiyi işten çıkartıyor

İngiliz telekomünikasyon sağlayıcısı Vodafone, gelecek üç yıl içinde dünya genelinde 11.000 çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

CEO Margherita Della Valle, Londra'da yaptığı açıklamada, "Performansımız yeterince iyi değildi. Vodafone, tutarlı bir hizmet sunabilmek için değişime ihtiyaç duyuyor" dedi. Şirketin öncelikleri, müşterilere odaklanma, süreçleri basitleştirme ve büyümeyi sağlama üzerine yoğunlaşacak.

Almanya'da ise 14.300 tam zamanlı işten, gelecek yılın Mart ayına kadar 1.300'ü kesilecek. Bu ulusal bir projeydi ve daha önceden biliniyordu. İşten çıkarmalar özellikle yönetim kademesinde gerçekleşecek. Ancak müşteri odaklı hizmet ve teknoloji gibi alanlarda 400 yeni iş yaratılacak. Sonuç olarak, Almanya'daki çalışan sayısı planlandığı gibi 900 kişi azalacak.

Vodafone, rekabetçi bir ortamda baskı altında bulunuyor. Almanya'daki Vodafone müşteri sayısı düşerken, rakipler olan Deutsche Telekom ve Telefónica (O2) yükselişe geçiyor. Şirketin küresel geliri, geçtiğimiz mali yıl olan 2023'te bir önceki yıla göre 15,2 milyar Eurodan yaklaşık olarak 14,7 milyar Euroya geriledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT