Viyana'da ölüm valsi :Polis sokakları kana bulayan teröristlerin peşinde

Viyana'da ölüm valsi :Polis sokakları kana bulayan teröristlerin peşinde

Avusturya'nın başkentinde Viyana'daki terör saldırısının faillerinden biri öldürüldü, polis ağır silahlı ve çok tehlikeli olduğu bildirilen diğer teröristlerin peşinde.

Avusturya basınında yer alan haberlere göre Viyana'nın en işlek bölgesi Viyana'da geniş güvenlik önlemleri alındığını kaydeden polis faillerden birinin öldürüldüğünü, diğer teröristlerin ise arandığını bildirdi. Öldürülen teröristin üzerinde patlayıcı bir kemer bulunduğu için yerde yatmaya devam ettiği öğrenildi. 

“EVDE KAL” ÇAĞRISI

İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise halka seslenerek “Evde kal çağrısı “ yaptı.

Nehammer terör saldırısının halen sona ermediğini ve saldırganların ağır silahlı ve tehlikeli olduğunu bildirdi.

Öte yandan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz Twitter hesabından paylaştığı mesajında polisin terör saldırısının faillerine karşı kararlı hareket edeceğine işaret etti. Başbakan Kurz mesajında şu ifadelere yer verdi:

unnamed.jpg

BAŞBAKAN KURZ: “ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ”

“Şu anda cumhuriyetimizde zor günler yaşıyoruz. Özellikle bugün güvenliğimiz için hayatını riske atan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ederim. Polisimiz bu çirkin terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir şekilde harekete geçecektir.”

Diğer taraftan Schwedenplatz meydanında 6 ayrı noktada gerçekleşen terör saldırısı İsrail Toplumu (İKG) binası ve sinagog yakınında gerçekleşti. Saldırıda iki restoran, bir sinagog ve Yahudi Cemaati Merkezi'nin hedef alındığı iddia edildi. Polis İKG üyelerine evlerini terk etmemelerini istedi. Polise destekı amacıyla Avusturya ordusu da devreye girdi.

SOSYAL MEDYADAKİ İDDİA

unnamed-1.jpg

Öte yandan sosyal medyada dolaşan bir iddia ise IŞİD teröristi olduğu ileri sürülen Abdilmuntaqeem Al Iraqi’nin faillerden biri olduğu ve  saldırının sinyallerini Twitter hesabından verdiği yönünde. Söz konusu Tweet şu tehditlerle dolu:

„Sokaklarda yürümekten korkacaksınız. Ofislerinizde çalışmaktan korkacaksınız. Terörize olacaksınız ve evinizde bile depresyonda hissedeceksiniz.
Kardeşim buradaki arkadaşlara gittiğimi ve ayrıldığımı söyle. Hayatın güzelliğine izin vereceğim ve haber vermediğim yere gideceğim… Stephen Paddock (Abu Abdilbir al Amriki) Allah onu kabul etsin.” Terör saldırısında biri fail diğeri bir yaya ölürken 7'si ağır 15 kişinin ise yaralı olduğu bildirildi. Diğer taraftan eli kanlı teröristlerin teyit edilmese de Çeçen olduğu konuşulanlar arasında yer alıyor. 

+49 – VİYANA

HABERE YORUM KAT