Viyana Eyalet Meclisi’nde dört Türkiye göçmeni vekil: Göreve başladılar

Viyana Eyalet Meclisi’nde dört Türkiye göçmeni vekil: Göreve başladılar

Yeniden seçilen Şafak Akçay (SPÖ), “Bu seçimden sonra üzerimizde aldığımız oyların ağır sorumluluğu var” dedi. SPÖ-NEOS Viyana eyaleti koalisyon hükümeti yemin töreni ile resmen göreve başladı.

Başkent Viyana’da 11 Ekim’de yapılan belediye seçimlerinin ardından, koalisyon ortağı olan Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) ile Yeni Avusturya ve Liberal Forum partisi (NEOS) yönetiminin ilk resmi Belediye Meclisi ve Eyalet Parlamentosu Kurucu Toplantısı, Viyana Belediye Binası’nda yapıldı. Hofburg Sarayı’nda yapılan törende ise Michael Ludwig, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in huzurunda Viyana Valisi ve Belediye Başkanı olarak yemin etti. 

safak-akcay.jpg

Viyana’da 20 yıldır yayımlanan “Yeni Vatan” gazetesinin internet sitesinde yayımlanan habere göre, toplantı, Covid-19 salgını nedeniyle mesafe kurallarına uyulmasını sağlamak için, belediye binasının geniş balo salonunda gerçekleştirildi. Burada 100 vekil yemin etti, Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ), Belediye Başkan Yardımcısı Christoph Wiederkehr (NEOS) ve Şehir Senatosu seçildi. 

Türkiye göçmenleri arasında Şafak Akçay ile Aslıhan Bozatemur SPÖ adına Viyana Eyaleti Meclisi’ne girerken, Yeşiller’den ise Berivan Aslan ve 20 yaşındaki Ömer Öztaş yeni meclis üyeleri olarak yemin ettiler. 

Kendi bölgesi 2. Viyana’da SPÖ’nün taban ve teşkilatının güçlü desteği ile bölgesinde oy artırarak Viyana Eyalet Meclisine baş adaylardan biri olarak giren Şafak Akçay’ın, SPÖ Viyana Uyum Politikaları Sözcüsü olarak parti içinde tekrar seçilmesinin yanı sıra, Viyana SPÖ Rathaus Klub yönetimine de girmesi dikkat çekti.

michael-ludwig-ve-safak-akcay1.jpg

Şafak Akçay, yeni dönemle ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

“Bu seçimden sonra üzerimizde aldığımız oyların ağır sorumluluğu var. Buraya tiyatro oynamak ve şov yapmak için seçilmedik. Vatandaş ve taban hizmet bekliyor. Bundan sonra Avusturya sosyal demokrasisinin, insan hakları ve çoğulculuk yanlısı, liberal, demokratik, antifaşist, kişilerin temel hak ve özgürlüklerine değer veren çizgi ve duruşundan şaşmadan, en başta da bu davayı suiistimal etmeyenler ile kucaklaşarak ayrım yapmadan tüm insanlara hizmet etmek istiyoruz. Sosyal demokrasi insan odaklıdır. Merkezinde özgür insan ve akıl vardır. Bu manada tekrar gerek partim SPÖ’ye güvenerek oy verenlere gerekse bizleri ellerinden geldiği kadar destekleyenlere şükranlarımı sunuyorum.” 

+49-VİYANA

KAYNAK: www.yenivatan.at

HABERE YORUM KAT