Video çekimleri değerlendirilecek: “İnsan Hazineleri Serisi - Birinci Nesil Hikâyeleri Çağrısı”

Video çekimleri değerlendirilecek: “İnsan Hazineleri Serisi - Birinci Nesil Hikâyeleri Çağrısı”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), emek göçü kahramanlarının hikâyelerini video çekimleri ile gelecek kuşaklara taşımaya hazırlanıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), “İnsan Hazineleri Serisi – Birinci Nesil Hikayeleri Çağrısı” ile 1961-1975 yılları arasında vatanlarından, ailelerinden, sevdiklerinden ayrılıp gurbet yoluna çıkan Türk vatandaşlarının hikâyelerini video çekimleriyle kayıt altına almaya davet etti.

YTB girişimi, hem Türkiye’de hem de yaşadıkları ülkeler için bir değişimin öncüleri olan birinci neslin tanıklıklarından oluşan hikâyelerin böylece gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor. 

Projeyle ilgili olarak YTB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TÜRK DİASPORASI KENDİ TARİHİNİ YAZIYOR

“İnsan Hazineleri Serisi – Birinci Nesil Hikâyeleri Çağrısı zor şartlar altında hayat mücadelesi verirken birlikte var olmanın, dayanışmanın ve göç edilen yerlerde kalıcılığın ilk adımlarını atan birinci neslin birbirinden değerli hatıralarını, hikâyelerini, onların sesinden duyurmak isteyen herkese, kameralarının başına geçme şansı sunuyor. Yaş sınırlaması olmayan ve tüm dünyaya açık olan başvurular '[email protected]' adresinden e-posta yoluyla alınacak olup, hikâye ve çekim detayları hakkındaki bilgilere ise 'www.ytb.gov.tr' adresinde yer alan şartnameden ulaşılacak. 

VİDEONU ÇEK ÖDÜLÜNÜ KAZAN 

YTB tarafından yapılan çağrıda, 1961-1975 yılları arasında ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç İsviçre, Kanada ya da Norveç’e göç etmiş birinci nesil bir göçmenin hikâyesinin video ile kayıt altına alınması isteniyor. Jüri değerlendirmelerinin ardından seçilen hikâyelere 4 bin TL para ödülü verilecek. Programa son başvuru tarihi ise 31 Aralık 2020 olarak açıklandı.” 

+49-FRANKFURT

HABERE YORUM KAT