Veda turu: Başkan Feldmann, Başkonsolos Burak Karartı’ya övgü yağdırdı

Veda turu: Başkan Feldmann, Başkonsolos Burak Karartı’ya övgü yağdırdı

Görev süresini tamamlayan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı veda turlarına devam ediyor. Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann da Karartı’ya övgü yağdırdı.

Frankfurt Başkonsolosluğu görevini tamamlayan Başkonsolos Burak Karartı, Ankara’ya dönmeden önce Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ı makamında ziyaret etti. 

Görüşmede “25 bin 212 kişilik nüfusuyla Frankfurt’taki en büyük grubu oluşturan Türk toplumu aktif ve şehir yaşamına iyi uyum sağlamış durumda. Bu da beni çok mutlu ediyor” diyen  Başkan Feldmann, Başkonsolos Burak Karartı ile işbirliğinin ise her zaman dostane ve eşit düzeyde olduğunu kaydetti. 

“SİZİNLE ZOR KONULAR BİLE TARTIŞILABİLİR”

Peter Feldmann, Karartı'nın veda ziyaretinde şöyle konuştu: 

“Sayın Karartı, Frankfurt-Türkiye ilişkileri için çok şey yaptınız. Özellikle bizi birbirimize yakınlaştıran  Eskişehir ile kardeş şehir projesi ve 2019  yılındaki Frankfurt, Eskişehir ve Tel Aviv futbol turnuvasını hatırlıyorum. Eskişehir - Frankfurt birlikteliği ve 20 yıldan bu yana düzenlenen Türk film festivali  Frankfurt işbirliğimizin ve bağlılığımızın da bir başka kanıtıdır. Bu zor zamanlarda iyi ilişkileri geliştirmek ve sürdürmek özellikle önem taşıyor. Sayın Karartı  sizinle zor konular bile ele alınabilir ve tartışılabilir. Bunun için teşekkür ederim. Frankfurt'taki Türk toplumuna olan bağlılığınız ise örnek teşkil ediyor.”

Feldmann, Frankfurt'taki Türk şirketlerine de işaret ederek güçlü ekonomik varlıklarının altını çizdi. Feldmann “Küçük işletmelerin yüzde 17'si Türk. Benim özellikle memnuniyet duyduğum nokta ise Rhein-Main bölgesindeki uluslararası yönetilen şirketler arasında en çok Türk kuruluşlarının çıraklık eğitimi veriyor olması” dedi.

DİTİB ZİYARETİ

Öte yandan Başkonsolos Karartı veda turları çerçevesinde  Frankfurt DİTİB Merkez Camisi’ne de bir veda ziyareti gerçekleştirdi. Burak Karartı, Almanya’da yaşayan vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde olması ve çocuklarının daha iyi bir eğitim almaları için ebeveynlerin daha fazla gayret ve özverili olması konusunda çağrıda bulundu. 

baskonsolos-kararti-vatandaslarla-biraraya-geldi1.jpg

Frankfurt Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım, Hessen DİTİB Eyalet Birilği Başkanı Salih Özkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Frankfurt DİTİB Merkez Camii Başkanı Kerim Turçin’in hazır bulunduğu veda ziyaretinde, Başkonsolos Karartı vatandaşlarla helalleşti.

SOSYAL MEDYADAN DA VEDA ETTİ

Dört yıldır Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu olarak görev yapan Burak Karartı, Ankara’ya dönmeden önce Türk toplumuna ithafen sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayımladı. Frankfurt Başkonsolosu, veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Vatandaşlarımız,

Görev Bölgemizdeki Türk Toplumunun Değerli Üyeleri,

Frankfurt Başkonsolosu olarak sizlere hizmet etme fırsatını bulduğum görev süremin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Ankara’da Dışişleri Bakanlığımızdaki yeni görevime başlamak üzere yakında Frankfurt’tan ayrılacağım.

Başkonsolosluk olarak sizlerin memnuniyetini esas alan bir yaklaşımla, özenli, hızlı ve sonuç üreten bir hizmet sunma çabası içinde olduk. Çalışmalarımıza ve hizmetlerimize zaman zaman sizler de değerli fikirlerinizle yön verdiniz, etkinliklerimize katılımınızla katkı sağladınız. Tavsiyeleriniz ve eleştirileriniz, hizmet kalitemizin yükseltilmesine yönelik çabalarımızda bizim için yol gösterici oldu.

Kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla toplumumuzun her kesimine eşit yakınlıkta olmak görevimi yerine getirirken temel prensibimdi. Bunun toplumumuzda karşılık bulması beni ziyadesiyle mutlu etti. Almanya’daki Türk toplumunun kaydettiği gelişmeye, sivil toplum kuruluşlarımızın güçlenen kapasitesine ve Türk kökenli insanların yaşadıkları bu ülkeye birçok alanda sağladıkları önemli katkılara tanıklık etmek benim için ayrı bir memnuniyet vesilesiydi.

Toplumumuzun bütününü ilgilendiren belli başlı konularda sivil toplum kuruluşlarımızın eşgüdüm ve işbirliği içinde çalışmalarına zemin sağlayacak Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu’nun oluşumu, birlikte hayat geçirdiğimiz önemli bir girişim oldu. Platformun toplumumuz içinde hep arzu ettiğimiz beraberliği ve dayanışmayı güçlendirecek değerli bir mekanizma işlevi göreceğine inanıyorum. Platform çatısı altında bir araya gelen tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve onların kıymetli temsilcilerine şükranlarımı sunuyor, bu girişime destek veren kuruluşlarımızın sayısının artmasını diliyorum.

Ülkemizi temsil ve sizlere hizmet etme onurunu yaşadığım Frankfurt Başkonsolosluğu görevim, bana eşsiz bir mesleki deneyim kazanma imkanı da sağladı. Görevim boyunca kıymetli destek ve yönlendirmelerinden istifade ettiğim Berlin Büyükelçimiz Sayın Ali Kemal Aydın’a, yakın koordinasyon içinde çalıştığımız Almanya’daki diğer Başkonsoloslarımıza ve bu görevin sorumluluklarını birlikte ifa ettiğimiz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

Görevimi devredeceğim değerli meslektaşım Erdem Tunçer’in öncülüğünde Başkonsolosluğumuzun çalışmalarının daha ileri noktalara taşınacağına inanıyorum.

Ailece Frankfurt’un güzel hatıralarını ve burada kurduğumuz dostlukları daima canlı tutacağız.

Hepinize içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.”

BURAK KARARTI HAKKINDA

T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu'na atanan Burak Karartı, 1977 yılında Erzincan'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Orta Doğu ve Afrika çalışmaları alanında yüksek lisans yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerine 1999 yılında başlayan Başkonsolos Burak Karartı, gerek merkezde, gerek yurt dışında önemli görevler üstlendi. Türkiye'nin Ulanbator, Londra ve Roma Büyükelçiliklerinde üçüncü ve ikinci katip olarak görev yapan Karartı, 2008-2010 yıllarında Washington Büyükelçiliği Müsteşarlığı, 2013-2014 yıllarında ise Boston Başkonsolosluğu görevlerinde bulundu.

Karartı son olarak Dışişleri Bakanlığı’nda Balkanlar ve Orta Avrupa Daire Başkanı olarak görev yapıyordu.

+49 – FRANKFURT

HABERE YORUM KAT