“Vatanını seven doktor Türkiye’de kalır” diyen adama, gurbetçi doktor ateş püskürdü

“Vatanını seven doktor Türkiye’de kalır” diyen adama, gurbetçi doktor ateş püskürdü

Türkiye’de yurt dışına giden sağlık çalışanlarının sayısı artmaya devam ediyor. Konu hakkında yapılan bir sokak röportajı sırasında mikrofon uzatılan adamın “Vatanını seven doktor Türkiye’de kalır” dediğini duyan gurbetçi doktor bu sözlere tepki gösterdi.

Almanya’da çalışan doktor, şu sözleri söyledi:

"Vatanını seven bir doktorum, burada dayak yiyerek hizmet vermek istemiyorum. Ben emek verdim, yıllarımı verdim 'Vatan, Millet, Sakarya' aynı hisler bende de var. Yeri geldi para almadım, hastalarımın parasını kendim karşıladım. Sonunda yediğim ödül ne biliyor musunuz? İki tokat, bir tekme... Şu an yurtdışında hizmet veriyorum, benim elimi öpüyorlar. Devlette öpüyor, millette öpüyor. Ben burada hizmet vermiyorsam canım yandı. Almanya'da bir hastanın yakını bana itiraz etti. Beni devlet korudu, hakkımı devlet savundu, mahkemeyi devlet gördü. Burada adaleti kim sağlıyor? Ben devlet göremiyorum, adalet göremiyorum."    

Öte yandan Türk doktorları ülkesine isteyen Almanya'da stajyer bir doktorun aylık maaşı 4 bin 700 ile 6 bin 300 Euro (yaklaşık 102 bin 375 TL) arasında değişiyor. Klinikte görev yapan uzman doktor 6 bin 200 ile 8 bin 100 Euro, başhekim ya da idari görevli doktor ise ayda 7 bin 700 ile 10 bin 600 Euro (172 bin 250 TL) arasında kazanıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT