Vatandaş tepkili: “Türk marketleri fırsatçılık yapıyor”

Vatandaş tepkili: “Türk marketleri fırsatçılık yapıyor”

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlar, Türk marketlerindeki fiyat artışlarından şikayetçi oldu.

Son 71 yılın en büyük enflasyonunu yaşayan Almanya’da marketlerdeki fiyatlar artmaya devam ederken, Türk marketlerindeki fiyat artışları gündem oldu. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra Almanya’da, raflardaki birçok ürüne zam gelmişti. Alman süpermarketlerine gelen bu zamlar gelmeye devam ediyor. 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Alman marketlere nazaran daha çok cep yakan Türk marketlerinin ise pahalılığı, Türk vatandaşların tepkisini çekti. Sosyal medyada paylaşılan Türk marketlerinin indirim reklamları, vatandaşlar tarafından konuşulmaya başlandı. 

VATANDAŞLAR FİYATLARA TEPKİLİ

Bazı Türk marketlerinin indirim adı altında satışa sunduğu ürünlerin, eski fiyatlarla aynı olduğunu söyleyen vatandaşlar yapılanın fırsatçılık ve kazık olduğunu ifade etti. Marketlerdeki ürün fiyatlarının geçen yıla göre iki katına dile getiren vatandaşlar, yapılan zamların abartılı olduğunu belirtti. 

FIRSATÇILIK SON BULSUN

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının en uğrak noktası olan Türk marketlerindeki bu fiyat artışların devam edecek gibi görünüyor. Fiyatlardan şikayetçi olan vatandaşlar ise yapılan zamların son bulmasını istedi. Türk market zincirleri sahipleri ise yapılan zamları artan maliyetlere bağlıyor. 

Haber: Mehmet Emin Uyar                                                            Fotoğraf: Mohammad Saifullah - Unsplash

HABERE YORUM KAT
4 Yorum