Valiz ücretinden tasarruf etmenizi sağlayacak beş ipucu

Valiz ücretinden tasarruf etmenizi sağlayacak beş ipucu

Sadece el bagajı ile seyahat ederseniz, havalimanında sadece zamandan değil, paradan da tasarruf edersininiz...

Son aylarda, birçok havayolunda hava yolculuğu fiyatları arttı ayrıca, daha önce ücretsiz olan çeşitli hizmetler için giderek daha fazla ücret alınıyor . Peki seyahat ederken nasıl tasarruf edebilirsiniz? Bir olasılık, yanınıza daha az bagaj almaktır. Çünkü bir valizi check-in yaparsanız ücret de ödemeniz gerekiyor. El bagajı ise birçok havayolunda uçak bileti fiyatlarına dahil olmaya devam ediyor. Ancak seyahatiniz için ihtiyacınız olan her şeyi küçük bir çantaya sığdırmak zor olabilir. Burada, yalnızca yanınızda yapacağınız seyahatinizde gezinmenize yardımcı olabilecek bazı ipuçları verilmiştir.

1. İpucu: Havayolunun el bagajı politikasını kontrol edin

Yolculuğunuza başlamadan önce, havayolunuzun el bagajı politikasını kontrol ettiğinizden emin olun. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), maksimum 55cm x 40cm x 20cm boyutlarını önermektedir, ancak bu boyutlar havayoluna bağlı olarak biraz değişebilir. Örneğin, bazı havayolları daha da küçük el bagajı kasaları gerektirir ve diğerleri ücretsiz bir el bagajı alma seçeneğini tamamen ortadan kaldırmıştır. Bu nedenle, havaalanında ödeme yapmanız istenmemek için havayolunuzun düzenlemelerini zamanında öğrenin.

2. İpucu: Doğru bagaj çantasını seçin

Valizinizin doğru ölçülerinin yanı sıra ağırlığına da dikkat etmelisiniz. Bazı modeller zaten dört kilo ağırlığındadır, bu nedenle kıyafet ve hijyen ürünleri seçiminizi daha da sınırlamanız gerekir. Bazı havayollarında izin verilen ağırlığın yarısına ulaşılmıştır. Bunun yerine, yalnızca birkaç kilo ağırlığında bir bagaj parçası alın. Ayrıca seyahatin zorluklarına dayanacak kadar güçlü ve dayanıklı olmalıdır.

3. İpucu: Yalnızca temel malzemeleri yanınıza alın

Yalnızca el bagajıyla seyahat ediyorsanız, kendinizi temel ihtiyaçlarla sınırlamanız gerekir. Örneğin, yanınıza yalnızca birkaç kıyafet oluşturacak şekilde kolayca kombine edilebilecek giysiler alırsanız yerden tasarruf edilebilir. Kot pantolon gibi ağır giysileri evde bırakın ve bunun yerine tayt gibi daha hafif alternatifleri tercih edin. Kitaplar ve gereksiz elektronik eşyalar evde bırakılması yerden tasarruf sağlamanıza yardımcı olur.

4. İpucu: Giysilerinizi yerinde yıkayın

Giysiler el bagajınızda çok yer kaplıyor, bu nedenle konaklama yerinizde çamaşır makinesi olduğundan veya yakınlarda en azından bir çamaşırhane bulunduğundan emin olmalısınız. Bu, kirli giysileri kolayca yıkamanıza ve yeniden kullanmanıza olanak tanıyarak bavulda diğer gerekli şeyler için daha fazla alan bırakır. Pahalı temizlik hizmetleri kullanmak zorunda kalmayacağınız için tesiste bir çamaşır makinesine sahip olmak da size biraz para kazandırabilir.

5. İpucu: Giysilerinizi el bagajınızda yuvarlayın

Giysileri sarma yöntemini hiç duydunuz mu ? Bu sadece yerden tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kumaşın kırışmasını da önler. Bu yüzden giysilerinizi sıkıca sarın ve mevcut alandan en iyi şekilde yararlanmak için çantanızın en altına yerleştirin. Çoraplar ve iç çamaşırlar da kıvırılarak giysilerin arasına yerleştirilebilir.

HABERE YORUM KAT