Vaka sayısı artınca: Belçika’da yurtdışından gelenlere yeniden karantina şartı

Vaka sayısı artınca: Belçika’da yurtdışından gelenlere yeniden karantina şartı

Belçika’da koronavirüs vakalarındaki yüksek rakamlar nedeniyle kırmızı bölge olarak belirlenen ülkelere seyahat edenler 10 gün zorunlu karantinaya girecek.

Dünya genelinde koronavirüs salgınında nüfusuna oranla en fazla can kaybının yaşandığı Belçika’da Noel ve yeni yıl tatili nedeniyle yeni karantina kararları alındı. 

Ülkenin üst düzey siyasileriyle bilim insanlarını bünyesinde bulunduran ve koronavirüsle mücadele önlemleri almakla görevli danışma kurulu toplandı ve daha sonra da aldığı kararları açıkladı. Okulların iki hafta süreyle tatile girmesi ve birçok çalışanın bu süre içinde tatile çıkması nedeniyle virüsün yayılma riskini azaltmak amacıyla yurtdışına çıkıp ülkeye dönenlere 10 gün karantina zorunluluğu getirildi. 

Bu kural Türkiye’nin de aralarında bulunduğu kırmızı bölge olarak belirlenen ülkelere seyahat edenlere uygulanacak. 

Virüs bulaşma ve hastaneye yatma oranlarının artış göstermeye devam ettiği Belçika’da 9-15 Aralık tarihleri arasında 2 bin 519 yeni vaka tespit edildi. Son bir haftada günlük ortalama 185 kişinin hastaneye kaldırıldığı ülkede günlük ortalama vefat eden sayısı 93 olarak seyrediyor. Bugüne kadar 18 Bin 455 kişinin hayatını kaybettiği Belçika’da toplam vaka sayısı ise 621 bini aştı.

+49 – BRÜKSEL

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT