Uzmanlardan elektrik tasarruf uyarısı: Bu cihazları gece fişten çekin

Uzmanlardan elektrik tasarruf uyarısı: Bu cihazları gece fişten çekin

Uzmanlar herkesin evinde bulunan ve kullanılmasa bile fişe takılı olduğu için elektrik harcayan cihazlar konusunda uyardı...

Güç tüketen cihazlar, hemen hemen her evde bulunabilir. Onları bu şekilde tanımlamak her zaman kolay değildir. Uzmanlar, elektrik tüketenlerin maskesini düşürmeye yardımcı oluyor ve evdeki enerji tüketiminin nasıl önemli ölçüde azaltılacağına dair ipuçları veriyor.

Gece fişten çekilmesi gereken cihazlar:

Enerjiden tasarruf etmek için televizyon izlemekten ya da çamaşırlarınızı ütülemekten gerçekten vazgeçmeniz gerekmiyor. Küçük önlemler bile enerji tüketimini azaltmaya ve paradan tasarruf etmeye yardımcı olur. Focus.de'nin haberinde yer alan bilgilere göre aşağıdaki cihazların fişini gece çekmelisiniz.

Eğlence elektroniği
Stereo sistemler, televizyonlar, bilgisayarlar ve oyun konsolları bekleme modunda enerji tüketir. Cihazların hiç elektrik tüketmemesini sağlamak için, gece boyunca elektrikten tamamen ayırmak mantıklıdır. Zaman kazanmak istiyorsanız, anahtarlı bir uzatma kablosu kullanabilirsiniz.

Mikrodalga 
Mikrodalga kesintisiz güç kaynağı gerektirmez. Burada, enerji tasarrufu için gece boyunca fişi güvenle çekebilirsiniz.

Yazıcı 
Yazıcı aynı zamanda gizli bir güç tüketen olabilir. Cihaza sadece kullanımdayken güç vermek en iyisidir.

Yönlendirici

WLAN yönlendiriciyi gece boyunca kapatmak elektrik tasarrufu sağlar. Bunu, ayarlardaki zaman kontrolü aracılığıyla buna göre değiştirebilirsiniz.

Ayrıca tüketici merkezi, evde iletişim ve eğlence için çok fazla elektrik tüketildiğini bildiriyor. Bunlara televizyonlar, bilgisayarlar ve oyun konsolları dahil.

HABERE YORUM KAT