Uzmanlar uyardı, rahat bir uyku için bu gıdalardan kesinlikle uzak durun

Uzmanlar uyardı, rahat bir uyku için bu gıdalardan kesinlikle uzak durun

Her insan güzel bir uykuyu yatağının kalitesine veya uyuduğu ortamın ferahlığına bağlar ancak uzmanlar yatmadan önce yenen gıdaların da uykuyu büyük ölçüde etkilediğini söylüyor.

Uyku kalitenizi etkileyen sadece uyuduğunuz saat ve yattığınız ortam değil, aynı zamanda beslenme şeklinizdir. Uykuya dalmakta sorun yaşıyorsanız bunun nedeni bazı beslenme alışkanlıkları olabilir.

Uzmanlar uyku kalitesini etkileyen faktörler arasında beslenme alışkanlıklarının da önemli bir rol oynadığının özellikle altını çiziyor. İyi bir gece uykusu için kaçınılması gereken bazı yiyecekler işte şunlar:

1.YAĞLI VE BAHARATLI YİYECEKLER

Fast food, cips ve köfte gibi yiyecekler içerdiği yağ ve baharatlarla mideyi rahatsız edebilir ve uykuyu bölebilir. Ayrıca İsviçre peyniri, kaşar ve parmesan gibi sert peynirler de içindeki yağlardan ötürü yatmadan önce tüketildiğinde sindirimi zorlayarak sizi uykusuz bırakabilir.

2.ŞEKER VE KAFEİN BULUNANLAR

Bitter çikolata gibi yüksek kakao içeriğine sahip çikolatalar, kafein içerdiğinden uykuyu olumsuz anlamda etkileyebilir. Ayrıyeten yüksek kafein içeren gıdalar ve şekerli atıştırmalıklar, kan şekeri seviyelerinde dalgalanmalara neden olarak uykuyu bozabiliyor.

3.ET ÜRÜNLERİ YENMEMELİ

Dana köfteli burger gibi sığır eti içeren yiyecekler, yüksek protein ve yağ içeriği nedeniyle gece sindirim sistemini zorlayabilir ve hazımsızlığa neden olur. Jambon ve işlenmiş sosis ürün gibi ürün ise yüksek sodyum oranı nedeniyle şişkinliğe ve susuzluğa yol açtığı için yenmesi önerilmiyor.

4.ÇİĞ SEBZELER VE MEYVELER

Salatalar ve çiğ sebzeler gibi çözünür lif bakımından zengin olan bu yiyecekler, fermantasyon sırasında gaz üretimi yaparak gece şişkinliğe sebep olur. Üzüm, mango, muz ve hurma gibi fruktoz açısından zengin meyveler ise fazla tüketildiğinde kan şekerini yükseltir ve uykuya dalma sürenizi oldukça uzatabilir.

Uzmanlar, bu yiyeceklerden kaçınarak ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinerek daha iyi bir gece uykusu elde edilebileceğini vurguluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT