Uzaydan Dünya'ya hızla ilerleyen çöpler, Almanya'yı tehdit ediyor mu

Uzaydan Dünya'ya hızla ilerleyen çöpler, Almanya'yı tehdit ediyor mu

Ekonomik İşler ve İklim Koruma Bakanlığı, uzaydan Dünya'ya doğru hızla ilerleyen yaklaşık 3 ton ağırlığındaki çöp bloğunun, yakından izlendiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uzay Ajansı NASA, yaklaşık 3 ton ağırlığındaki enkaz bloğun, Dünya'ya doğru hızla ilerlediğini ve yarın atmosfere gireceğini duyurdu.

Benzetmek gerekirse, büyük bir çöp konteyneri kadar hacimli olan 2 bin 600 kilogramlık bloğun, yarın Dünya'ya girmesi bekleniyor. Çöp yığını 3 yıldır Dünya'nın yörüngesinde dönüyordu ve son hesaplamalara göre Kuzey Amerika'nın kuzeyinde atmosfere girebilirdi.

"TEHDİT OLASILIĞI DÜŞÜK"

Ekonomik İşler ve İklim Koruma Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, söz konusu blok, 21 Mart 2021 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (UUİ) ayrılan ve içinde batarya paketleri bulunan bir platform. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Uzay Durumları Merkezi'ne göre Almanya'ya yönelik bir tehdit olasılığı çok düşük" denildi.

YAKINDAN İZLENİYOR

Yetkililer, beklentilerin aksine Almanya'yı olumsuz etkileyecek belirtilerin ortaya çıkması durumunda, federal ve eyalet düzeyindeki mevcut kriz müdahale mekanizmalarının olası bir tehdide tepki vermek için kullanılacağını açıkladı. Bu, mevcut durumda pek olası görünmesede, blok yakından takip ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT