Ünlü soliste Almanya'da 'Nazi üniforması' soruşturması!

Ünlü soliste Almanya'da 'Nazi üniforması' soruşturması!

Almanya’da polisin ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters (79) hakkında "halkı tahrik etme" şüphesiyle inceleme başlatıldı.

Alman basınına dayandırılan haberlere göre, 79 yaşındaki müzisyen Roger Waters, 17-18 Mayıs tarihlerinde Berlin'deki Mercedes Benz Arena'da verdiği bir konserle ilgili olarak kostümü nedeniyle soruşturma altına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, Waters'ın uzun siyah bir palto giydiği ve üzerinde apoletler bulunduğu görülüyor. Ayrıca Waters'ın kırmızı bir kol bandı taktığı ve makineli tüfekle ateş ediyormuş gibi taklit yaptığı da görüntülere yansıyor.

 

 

Berlin polisinin bir sözcüsü, Waters'ın sahne kostümünün Nazi dönemindeki SS subaylarının giydiği üniformaya benzediğini ve bu nedenle Nasyonal Sosyalizm kurbanlarının onurunu zedelediği, Nazı döneminin yüceltilmesine katkıda bulunduğu ve kamu düzenini bozduğu şüphesi olduğunu belirtti.

Sözcü, halktan gelen ihbarlar üzerine polisin "halkı tahrik etme" suçlamasıyla inceleme başlattığını ifade etti.

Haberlerde, Waters'ın son dönemde antisemitizmle suçlandığı da belirtiliyor. Waters'ın 28 Mayıs'ta Frankfurt'ta düzenlenmesi planlanan bir konseri, başlangıçta antisemitizm suçlamaları nedeniyle iptal edildi, ancak daha sonra mahkeme konserin yapılmasına izin verdi.

Fotoğraf: Twitter/StopAntisemitism

HABERE YORUM KAT