Ümmetçilik insanlığın kolerasıdır

Ümmetçilik insanlığın kolerasıdır

"Milliyetçilik bir çocukluk hastalığıdır demiş" Einstein, insanlığın kızamığıdır. Ümmetçilik bence daha berbat bir şeydir. İnsanlığın kolerasıdır.

Milliyetçilik bir çocukluk hastalığıdır demiş Einstein, insanlığın kızamığıdır. 

Ümmetçilik bence daha berbat bir şeydir. İnsanlığın kolerasıdır. İki günde kendi pisliğinde boğulursun. 

Bir zamanlar bu ülkede illa ki Türk olacaktın. Moda öyleydi. Toplumu bir arada tutmanın başka yolu yokmuş. Ya bunca yıldır nasıl bir arada yaşadık o zaman? Ermeni ..., Rum ... dedik birbirimize. Kovduk, vurduk, malına el koyduk. 

Şimdi de ümmetçiliği dayatıyorlar. Mutlaka Müslüman ama illâ da sünni olacaksın. Ötekiler silme kâfir! Kafirin malı, canı, namusu Müslümana helaldir! 

Milliyetçilik 19. yüzyılın başında bildiğin ırkçılığın şekli değiştirilerek,yumuşatılarak içimize sokulmuş halidir. Tüm dünyada var. Fransız milliyetçisi, Rus milliyetçisi.

Almanya'da Hitler "Biz daha güzel, daha değerliyiz" diyerek 6 milyondan fazla Yahudi ve Çingeneyi yok etti. Aşağılıkmış onlar. Şimdi de Yahudilerin devleti Filistinlileri sistemli bir şekilde yok ediyor, teröristmişler!

En eski dinin tarihi 6 bin, islamın tarihi 1500 yıl.

İnsanlığın tarihi ise bilinen 45 bin yıl.

O zaman insanlığın etrafında toplanmak daha mantıklı değil mi? Yemişim sizin sınırlarınızı, özel genlerinizi, kafa taslarınızı, kutsal davalarınızı. 

İnsan dünyanın her yerinde aynı insan. Yemek, içmek, barınmak, sevişmek ister. Öğrenmek, eğlenmek, gezmek ister.

Dünyaya gelmenin öyle özel bir amacı yok. Bir seferde 20 milyon hücre atılınca, kazara geliveriyoruz işte.

Bazılarımız "Gelmişken iyi güzel birşeyler yapayım bari" diyor. Bazılarımız da geldiği gibi gidiyor. Dünya acı çekmek için fazla dar, acı vermek için çok geniş. 

Herkesi insanlığa davet ediyorum, bence biz oralarda bir yerde buluşalım. 

Sevgiyle... ❤

HABERE YORUM KAT