Uluslararası para transferine talebin artmasıyla TransferGo 5 milyon kullanıcıya ulaştı

Uluslararası para transferine talebin artmasıyla TransferGo 5 milyon kullanıcıya ulaştı

Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden TransferGo, geçtiğimiz seneye göre önemli bir büyüme duyurdu.

Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden TransferGo, geçtiğimiz seneye göre önemli bir büyüme duyurdu. Dünyanın dört bir yanında yaşayan göçmenlere daha basit, daha masrafsız yurtdışı para transferi hizmeti sağlamaya çalışan fintech şirketinin müşteri sayısı ve işlem hacmi artarken, yeni pazarlarda genişlemesi de hızlandı.

Bu yıl ekonomik belirsizlik, Ukrayna'daki savaş, ödeme tedarik zincirindeki sıkıntılar ve belirli iş alanlarında yaşanan nitelikli iş gücü eksikliğinden ötürü göçmen para transferlerinde yaşanan çalkantılı zamanlara rağmen, TransferGo koşullara ayak uydurarak şirket genelinde büyümesini sürdürdü. Bir yandan da 5 milyon kullanıcıya ulaşarak markaya ve hizmetlerine olan talebi göstermiş oldu. İlk dokuz yılında 3 Milyon müşteriye ulaşan TransferGo, sadece geçen yıl 2 milyon yeni müşteri kazandı.  

Ayrıca TransferGo, 50 milyon dolarlık C Serisi yatırımından bir yıl sonra, Azerbaycan gibi Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine ve Batı Afrika’ya para gönderimi hizmetini açtı. Kullanıcılarının uluslararası para transferi konusunda TransferGo'ya güvenmeleri sayesinde, yıllık işlem sayısında %64 artış gerçekleşti. Türkiye’yle ilgili para transferlerinde ise yıllık işlem sayısı 2021’e göre %35 artış görüldü. Bu artışla birlikte TransferGo’ya Türkiye para transferleri için kayıt olan müşteri sayısı %184 artarken, ilk para transferini yapan yeni müşteri sayısı da %21 arttı.

Bu büyümeyi karşılayabilmek için firma işgücünü neredeyse yarı yarıya (%45) büyüttü ve şu anda ekipleri arasında 20'den fazla farklı milletten çalışan bulunmakta. Son 12 ayda, müşteri hizmetleri temsilcilerinden pazarlama ve yönetim kadrosuna kadar çeşitli rollerde işe alımlar gerçekleşti. Yeni Baş Teknoloji Sorumlusu olarak ise Litvanya’dan Mantas Žalneravičius atandı.

Son altı ayda TransferGo, hem Ukrayna’da bulunan hem de Avrupa’da çeşitli ülkelere yerleşen Ukraynalı müşterilerine destek sağlamaya yönelik bir dizi aksiyon aldı. Bu aksiyonlardan bazıları, bağış sayfalarının düzenlenmesi, banka hesabı açma çözümünün geliştirilmesi ve normalde ücretli olan anında gönderim özelliğinin Ukrayna'daki kartlara ve banka hesaplarına gönderimlerde ücretsiz olmasını sayabiliriz. 

TransferGo'nun güçlü büyümesi hakkında yorum yapan CEO Daumantas Dvilinksas, "Yaşanan zorluklar karşısında, göçmen topluluklara kolay ve daha iyi finansal hizmetlere erişim sağlayarak destekleme misyonumuzdan asla sapmadık. Göçmenlerin yaşadığı zorlukları anlayan ve küresel ağımız içerisinde herhangi bir ülkede yaşanan finansal zorlukları çözmek için yorulmadan çalışan, kendini adamış bir organizasyona liderlik etmekten gurur duyuyorum.”

"Yıllık büyümemiz, TransferGo'nun 10. yıl dönümüne denk geldi. Müşteri ihtiyaçlarını ilk sıraya koyan harika çalışanlarımız olmasa bu dönüm noktasına ulaşamazdık. Yakaladığımız bu ivmeyle yeni pazarlara yenilikçi ürünler getirerek ve beş milyonluk güçlü müşteri tabanımızı büyüterek, para transferi hizmetini daha da geliştirmek için sabırsızlanıyorum.”

Londra, Vilnius, Kaunas, Varşova, Krakow, Berlin ve İstanbul'da ofisleri bulunan TransferGo, tüm göçmenler için adil bir dünya yaratmayı misyon edinmiş Avrupa çapında operasyonları olan bir kuruluştur. 

transfergooo.jpeg

TransferGo Hakkında

2012 yılında kurulan TransferGo, dünyanın en güvenilir para transferi hizmetlerinden biri olarak kendini kanıtlamıştır. Hızlı, güvenilir ve az masraflı para transferlerine odaklanarak, kullanıcılarının parasını 30 dakika içinde alıcıya ulaştırmayı garanti edebiliyor. Müşteri deneyimini ilk sıraya koyan TransferGo, binlerce müşterinin güvendiği ve sevdiği bir marka olmuştur. Vizyonu, müşterilerine sorunsuz ve sınırların olmadığı bir uluslararası para transferi hizmeti sağlamaktır. 
Kurucu ve CEO Daumantas Dvilinskas, 2017 Forbes 30 yaş altı 30 listesine girmiştiri. Şirket, TechCrunch Europa Awards 2018'de "Yılın En Hızlı Yükselen Girişimi" için aday gösterildi ve TNW tarafından 2019'un İngiltere'de en hızlı büyüyen beş start-up'tan biri olarak listelendi. 2012'den beri TransferGo, uluslararası para transferleri hizmetini geliştirmeye odaklanıyor. Şu anda, dünya çapında beş milyondan fazla müşterisi olan TransferGo, 4,8'lik Trustpilot puanı ve 25.000'den fazla kullanıcı yorumunun da gösterdiği üzere müşterilerine güvenlik, hız ve kolaylık sağlayarak para transferi hizmetlerinde dünya çapında en güvenilir firma itibarını kazandı. 

TransferGo’ya kaydolup yurt dışı para transferinizi anında ve az masrafla yapmak için buraya tıklayabilir, arkadaşlarınızı TransferGo’ya davet edip 22€ kazanmak için de bu linke tıklayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT