Ülkesine zorla gönderilmek istenen Belaruslu sporcu Japon polisine sığındı

Ülkesine zorla gönderilmek istenen Belaruslu sporcu Japon polisine sığındı

Belaruslu kadın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendi rızası dışında zorla havaalanına götürüldüğünü duyurdu.

Pazartesi günü kadınlar 200 metrede yarışacak olan Tsimanouskaya, uçağa binmek zorunda kalmamak için Tokyo Haneda Havaalanı'nda Japon polisinden koruma talebinde bulunacağını söyledi.

Telegram üzerinden Reuters'a bir mesaj gönderen kadın koşucu, "Belarus'a dönmeyeceğim." ifadesini kullandı.

Belarus Olimpiyat Komitesi ise, antrenörlerin "duygusal ve psikolojik durumu" ve doktorların tavsiyesi üzerine Tsimanouskaya'yı olimpiyatlardan çekmeye karar verdiği açıklamasında bulundu.

Bir Reuters fotoğrafçısı, sporcuyu Japon polisinin yanında dururken gördüğünü dile getirdi.

Tsimanouskaya, "Sanırım güvendeyim, polisle birlikteyim." diye konuştu.

Siyasi görüşleri nedeniyle hapse atılan veya takımlarından uzaklaştırılan sporcuları destekleyen Belarus Spor Dayanışma Vakfı'ndan adı açıklanmayan bir kaynak, Tsimanouskaya'nın pazartesi günü Almanya ya da Avusturya'ya sığınma talebinde bulunmayı planladığını aktardı.

24 yaşındaki Tsimanouskaya, antrenörlük personelinin pazar günü odasına gelerek kendisine toplanmasını söylediklerini belirtti.

Tsimanouskaya, perşembe günü 200 metre ve 4x400 metre bayrak yarışında koşamadan havaalanına götürüldü.

Belaruslu sporcu, "Antrenörlerimizin ihmalkarlığı hakkında Instagram'da konuştuğum için takımdan çıkarıldım." dedi.

Tsimanouskaya ayrıca Instagram hesabından, takımın bazı üyelerinin zamanında doping testinden geçmediği için olimpiyatlara katılamamasının ardından kendisinin 4x400 m bayrak yarışına girdiğini anlatmıştı.

"Kızlarımızdan bazıları yeterli doping testleri olmadığı için 4x400 m bayrak yarışında mücadele etmek için buraya uçmadı." diyen Tsimanouskaya, havaalanından Reuters'e yaptığı açıklamada, "Ve koç benim haberim olmadan beni bayrak yarışına ekledi. Bunu kamuoyuna açıkladım. Baş antrenör yanıma geldi ve yukarıdan beni uzaklaştırmak için bir emir olduğunu söyledi." dedi.
 

HABERE YORUM KAT