'Ülkemizin huzurunu bozamayacaklar'

'Ülkemizin huzurunu bozamayacaklar'

CHP İngiltere Başkanı Kazım Gül, "Geçmişte bu ülkenin sokaklarını kana bulayan faşist çeteleri yeniden ortaya çıkarma niyetinde olanları uyarıyoruz. Ülkemizin huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

LONDRA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya bir tepki de İngiltere'den geldi. CHP İngiltere Birliği, İngiltere Anadolu Kültür Merkezi ve Cemevi, Britanya Alevi Federasyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettiricileri kınandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen toplantıda konuşan CHP İngiltere Başkanı Kazım Gül, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Geçmişte bu ülkenin sokaklarını kana bulayan faşist çeteleri yeniden ortaya çıkarma niyetinde olanları uyarıyoruz. Ülkemizin huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun dostluk, sevgi ve barış kazanacak" diye konuştu.

Basın toplantısına İngiltere'de faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi de katılarak, saldırıya tepki gösterdi.

Gültekin Tatar

HABERE YORUM KAT