'Ülkede 300'e yakın teröre eğilimli kişi var'

'Ülkede 300'e yakın teröre eğilimli kişi var'

İsviçre Konfederasyon İstihbarat Servis Başkanı Valle, İsviçre'de 200-300 teröre eğilimli kişinin bulunduğunu açıkladı.

CENEVRE - İsviçre Konfederasyon İstihbarat Servisi (CSR) Başkanı Nicoletta Della Valle, Tribün de Geneve gazetesine verdiği röportajda, İsviçre'de 200-300 teröre eğilimli kişinin bulunduğunu açıkladı.

Valle, "Brüksel ve Paris' deki terör olayları ile ilgili kişilerin İsviçre'de bulunmadığı her iki ülke ile yapılan istihbarat paylaşımında anlaşılmış olup ve bilgi alışverişine de devam etmektedir. Eğilimli cihatçıların profili Fransa ve Belçika ile karşılaştırıldığında İsviçre'den biraz farklıdır, süreç burada yaşamları zor ve problemli olan gençlerin radikalleşmeleri

ile başlar. Bu gençlere dikkat edilmesi ve gençlerin kontrol altında tutulması gerekir, kontroller kantonlardaki terörle mücadele servisleri tarafından yapılır. Şimdi şunu belirtmekte fayda var Fransa ve Belçika'da meydana gelen terör olaylarında İsviçre'deki bu gençlerle hiç bir bağlantısı olmadığı anlaşılmıştır. Son Davos toplantılarında ve Cenevre'de gerçekleştirilen uluslararası toplantılar da herhangi bir terör olayının yaşanmaması da bunun göstergesidir" dedi.
 

HABERE YORUM KAT