Ukrayna'dan İngiltere'ye teşekkür

Ukrayna'dan İngiltere'ye teşekkür

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İngiltere'nin uzun menzilli "Storm Shadow" (Fırtına Gölge) seyir füzeleri tedariki dolayısıyla Başbakan Rishi Sunak'a teşekkür etti.

İngiltere, Ukrayna'ya uzun menzilli "Storm Shadow" seyir füzeleri tedariki için Başbakan Rishi Sunak'a teşekkür eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. İngiliz hükümetinin Şubat ayında başlattığı ihale süreci sonucunda, Ukrayna'ya gönderilecek olan Storm Shadow füzelerinin 250 kilometrenin üzerinde menzile sahip olduğu belirtiliyor.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Zelenskiy, İngiltere'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedariki dolayısıyla Sunak'a teşekkür etti. Sunak da, İngiltere'nin Ukrayna'nın kendilerini savunması için ihtiyaç duyduğu uzun menzilli füzeleri sağlama taahhüdünü yerine getirmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

İki lider, uluslararası toplumun özellikle Ukrayna askeri operasyonlarını yoğunlaştırmaya hazırlandığı bir zamanda, İngiltere'nin Ukrayna'ya sağladığı desteği sürdürmenin önemini vurguladı. Sunak, Ukrayna'nın adil ve kalıcı barışa ulaşması ve bunu güvence altına alması yönündeki kararlılıklarını yineledi. Zelenskiy ise, Liverpool'un yarın Eurovision şarkı yarışmasına Ukrayna adına ev sahipliği yapacak olmasından dolayı Başbakan'a teşekkür etti. Sunak da bu konuda gurur duyduğunu ve yarışmanın bir kez daha Ukrayna topraklarında düzenleneceği günü sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT