Ukrayna: Savaşı dondurmayı öngören bir teklifi kabul etmeyeceğiz

Ukrayna: Savaşı dondurmayı öngören bir teklifi kabul etmeyeceğiz

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Çin’in Avrasya İşlerinden Sorumlu Özel Temsilcisi Li Hui ile görüşmesinde Ukrayna’nın savaşı dondurmayı öngören hiçbir teklifi kabul etmeyeceğini vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Bakan Kuleba'nın 16-17 Mayıs tarihlerinde Kiev'e ziyarette bulunan Li Hui ile gerçekleştirdiği görüşmeyi içeren bir yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamaya göre, görüşmede Ukrayna ve Çin arasındaki işbirliği hem ikili düzeyde hem de uluslararası örgütler çerçevesinde ele alındı. Ayrıca, Rus saldırganlığını durdurma yolları da görüşme konuları arasındaydı.

Bakan Kuleba, Li'ye Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygıya dayalı, sürdürülebilir ve adil bir barışı yeniden tesis etme ilkeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Açıklamada, Kuleba'nın Ukrayna'nın topraklarını kaybetmeyi veya savaşı dondurmayı öngören hiçbir teklifi kabul etmeyeceğini vurguladığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Kuleba'nın Ukrayna'nın barış formülünün uygulanmasına, Karadeniz Tahıl Girişimi'ne, nükleer güvenliğin sağlanmasına ve diğer önemli uluslararası çabalara Çin'in katılımının önemine dikkat çektiği belirtildi.

Tarafların, Ukrayna ve Çin arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik uzun vadeli beklentileri ele aldığı ifade edilen açıklamada, Kuleba ve Li'nin ikili ve uluslararası gündemdeki kilit konular üzerinde diyaloğu hızlandırma konusunda uzlaştığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT