Ukrayna Büyükelçisi'nden şoke eden sözler! '' Ukrayna'dan gelenlerin çoğu Almanya'yı terk etti...''

Ukrayna Büyükelçisi'nden şoke eden sözler! '' Ukrayna'dan gelenlerin çoğu Almanya'yı terk etti...''

Andriy Melnyk, Almanya'nın Ukrayna-Rusya savaşındaki tutumunu eleştirerek ülkeye gelen Ukraynalıların Almanya'yı terk ettiğini söyledi.

Ukrayna büyükelçisi Andriy Melnyk'e göre, şu anda Almanya'dan ayrılan Ukraynalı mültecilerin sayısı Federal Cumhuriyet'e gelenden daha fazla . “Ukraynalıların çoğu geri dönüyor Almanya'ya gelenden çok bu ülkeyi terk eden insan var" açıklamasında bulundu.

Melnyk, Almanya'nın neden bu kadar çok Ukraynalı'nın "burada kalmak istemediğini" düşünmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Ukrayna açısından bakıldığında büyükelçi, Almanya henüz herhangi bir ağır silah teslim etmediği için birçok ölümden sorumlu tutuyor.

Melnyk, halen Panzerhaubitze 2000 ve Gepard uçaksavar tankı gibi ağır silahların teslim edilmesini beklediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı ''Tek başına sadece konuşmak, savaşta işgalcilere karşı hiçbir yardım sağlamaz. Bu nedenle, şansölyenin silahların ne zaman geleceği konusunda somut veriler sunacağı umulmaktadır.''

Melnyk, AB üyeliği konusunda da ilerleme umuyor. Melnyk, "Alman Şansölyesi, Fransa ve İtalya' dan hükümet başkanlarıyla birlikte Ukrayna'nın katılım için aday olabileceğine dair bir sinyal gönderirse, bu sadece güçlü bir sembolden fazlası olur." dedi. Diplomat, Scholz'un her zaman sadece bir fotoğraf çekimi için Kiev'e gitmek istemediğini söylediğine dikkat çekti.

Basında çıkan bir habere göre, Scholz bu ayın sonunda Kiev'e seyahat etmek istiyor. SPD'li siyasetçi, Fransa ve Ukrayna hükümet çevrelerine atıfta bulunarak Cumartesi günü "Bild am Sonntag" gazetesinin haberine göre, Haziran sonunda G7 ülkeleri zirvesinden önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile bir ziyaret planlıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT