Uğur Şahin'den yeni aşı müjdesi!

Uğur Şahin'den yeni aşı müjdesi!

BioNTech'in ortağı Uğur Şahin, yaptığı yeni aşı çalışmasının müjdesini verdi. Onay alma aşamasında olan yeni aşının 2 ila 8 derece arasında buzdolabında saklanabileceği ve raf ömrünün ise 6 aya kadar çıkarmaya çalışılacağını açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, yeni tip korona virüs salgınına karşı geliştirdiği aşıyla, tüm dünyada adından söz ettiren BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, bugün yaptığı açıklamayla müjdeli bir haber daha verdi.

BUZDOLABINDA 2 İLA 8 DERECEDE SAKLANABİLECEK

Şahin bugün yaptığı açıklamada, daha uygun sıcaklıklarda ve daha uzun süre saklanabilecek bir aşı için çalışmalara devam ettiklerini açıkları Onay alma aşamasında olan bu yeni Covid-19 aşısı versiyonu normal buzdolaplarında 2 ila 8 derece arasında saklanabilecek ve raf ömrü ise 6 ay olacak.

DAĞITIMINDA VE UYGULAMADA KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Uğur Şahin yaptığı açıklamada, "İlk (aşı) formülümüz -80 derecede saklanmak ve taşınmak zorundaydı. Bu süreçte henüz onay almamış yeni bir formül üzerinde çalışmaya başladık. Bu yeni versiyon aşı 2 ila 8 derece arasında saklanabilecek. Bu aşının dağıtımcılara ulaşacak paketlerini hazırlamaya başladık. Büyük ihtimalle bu derecelerde saklandığında 6 aylık bir raf ömrüne de ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

Şahin'in müjdesini verdiği ve aşının hem dağıtımında hem de uygulama aşamasında büyük kolaylık sağlayacak bu yeni versiyonu da Pfizer firmasıyla birlikte geliştiriliyor.

Biontech aşıları, tüm dünyada -80 derecelik depolarda saklanıyor.

 

HABERE YORUM KAT