UETD’cilere ballı maaş iddiası

UETD’cilere ballı maaş iddiası

CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, THY’den AKP’nin Avrupa kolu UETD’nin bazı yöneticilerine 10 bin avroya yakın maaş ödendiğine dair iddiaların bulunduğunu hatırlatarak, “Yazılı olarak sordum, cevap vermediler. Şimdi bir kere daha soruyorum" dedi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, yaptığı açıklamada AKP’nin Avrupa kolu olarak faaliyet gösteren UETD’nin bazı yöneticilerine, Türk Hava Yolları’nda danışman kadrosundan maaş ödendiğine ilişkin iddiaların olduğunu belirterek, bu konunun açıklığa kavuşturulmasını istedi.

'Cevap vermediler'

Konuyla ilgili olarak hem Türk Hava Yolları’na hem de UETD’ye yazılı başvuru yaptığını ve iddiaların gerçek olup olmadığını sorduğunu vurgulayan Çam, “Maalesef her iki kurum da cevap vermedi. Şimdi sizin aracılığınızla bir kere daha soruyorum. Herhangi bir UETD yöneticisi, THY’den, kamu hissesi bulunan herhangi bir başka şirketten ve kamu kurumundan maaş alıyor mu? Alıyorsa ne kadar alıyor ve bu maaş karşılığında ne iş yapıyor?” diye sordu.

'Cevabı halkımız sandıkta verecek'

İktidarın kamu kurumlarını ve THY gibi çoğunluk hissesi kamuya ait olan şirketleri babasının çiftliği gibi yönettiğini söyleyen Çam, “İşi ehline vermek yerine, kendilerinden olanları dolduruyorlar. Soru sorduğumuz zaman da cevap vermiyorlar. 24 Haziran’da halkımızın bu soruların cevabını sandıkta vereceğinden eminim” dedi.

'AKP gurbetçiye verdiği sözleri tutmadı'

Avrupa’daki vatandaşların CHP’ye büyük ilgi gösterdiğinin altını çizen Emre Çam, “Otomatik Bilgi Transferi Anlaşması’nı imzaladılar. Avrupa’da birçok vatandaşın evine vergi dairesinden ve sosyal yardım dairesinden mektuplar gelmeye başladı. Emeklilere çalışma izni vereceklerini söylediler, bu sözlerini de tutmadılar. ‘Türk Hava Yolları’nda indirim yapacağız’ dediler, sonra ‘Yaptık’ dediler. İndirim falan yapmadılar. Sen vatandaşa indirim sözü ver, tutma. Sonra utanmadan yandaşlarını ballı maaşlarla sözde üst düzey kadrolara yerleştir. 24 Haziran’da sandıkta hepsinin hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

Çam, THY’ye ve UETD’ye 8 Nisan 2018 tarihinde gönderdiği ve cevap verilmeyen soruların şunlar olduğunu belirtti:

1. UETD yöneticilerinden kaç kişi THY'de çalışmaktadır veya danışmanlık yapmaktadır? Bu kişilerin isimleri nedir?

2. Bu kişiler THY'de çalışmaya/danışmanlık yapmaya UETD yöneticisi olduktan sonra mı başlamışlardır?

3. Bu kişiler ne iş yapmaktadır, hangi büroda ne gibi bir iş tanımı ile görev almaktadır ve kendilerine ne kadar maaş ödenmektedir?

4. Bu kişilerin THY ile seyahat etmeleri durumunda, kendilerine ne gibi avantajlar (indirim, ücretsiz bilet vb) sunulmaktadır?

HABERE YORUM KAT