Uçakla seyahat gelecek yıl daha pahalı olacak: Lufthansa fiyat artışına gidiyor...

Uçakla seyahat gelecek yıl daha pahalı olacak: Lufthansa fiyat artışına gidiyor...

Gelecek yıl seyahat etmek gibi bir planınız varsa, keskin bir şekilde artacak olan uçak bileti fiyatlarına kendinizi şimdiden hazırlamanız gerekiyor. Çünkü Lufthansa uçuşlara yüzde 41 zam getiriyor.

Isınma giderleri, yakıt ve gıda fiyatlarına ek olarak son aylarda ve haftalarda pek çok şey daha pahalı hale geldi. Çevrimiçi portal Holiday Piraten tarafından yapılan bir ankete göre “tatil” Almanların hayatında çok önemli bir yere sahip. Ancak artan seyahat maliyetleri bile tatil sevenleri caydırmıyor gibi görünüyor. Gelecek yıl pek çok tatilcinin tekrar yurtdışına çıkması bekleniyor. 

Lufthansa ve Swiss fiyatlarına zam- Eurowings daha ucuz olacak

Özellikle Lufthansa ile seyahat edenler, gelecek yıl uçuşlar için daha yüksek fiyatlara dikkat etmelidir. Fiyat karşılaştırma portalı Idealo tarafından yapılan bir analize göre, fiyatlar 2022'ye kıyasla ortalama yüzde 41 artacak. Hatta 2021 fiyatlarına bakıldığında bu yüzde 93,3'lük bir artış anlamına geliyor. Ancak 2021 yazını 2023 yazıyla kıyaslamamak lazım çünkü uçak fiyatları çok düşük seviyedeydi.

Lufthansa Grubu'na ait İsviçre havayolu Swiss'te fiyatlar bu yıla göre benzer oranda yani yüzde 46,4 arttı. Lufthansa'nın iştiraki Eurowings'te ise bilet fiyatlarının ortalama yüzde -2,1 oranında düşmesi bekleniyor.

Fiyat karşılaştırması: 2023'te hangi havayollarının bilet fiyatları artacak?

Genel olarak, Idealo'ya göre 2022'de uçuş maliyetlerine kıyasla çoğu havayolu için fiyat artışları kaydedildi. Avusturya Hava Yolları biletlerde yüzde 28,5, Türk Hava Yolları ise yüzde 14 zam yapıyor. Air France (yüzde 10,4), TUI fly (yüzde 7,4) ve Iberia (yüzde 11,1) havayolları da tatilciler için daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya. Eurowings'e ek olarak Ryanair (yüzde -6) ve Easyjet (yüzde -12,3), Pegasus Airlines (yüzde -29,2) ve TAP Air Portugal (yüzde -22) daha ucuz.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:Unsplash - nickhh

HABERE YORUM KAT