Uçakla seyahat edecekler buna dikkat! Havayolu firmalarının pandemi kuralları neler ?

Uçakla seyahat edecekler buna dikkat! Havayolu firmalarının pandemi kuralları neler ?

Yaz tatili için yurtdışına uçakla seyahat planları yapan vatandaşların yolculukları öncesi havayolu firmalarının Covid-19 prosedürlerini kontrol etmesinde fayda var.

Koronavirüs kısıtlamalarının hafiflemesiyle birlikte yaz tatili için seyahat planları yapan vatandaşların sürekli olarak değişen prosedürlerle ilgili kafaları karışabiliyor. Seyahat etmeden önce gideceğiniz havayolu şirketinin Covid-19 prosedürlerini kontrol etmekte fayda var.

Gidilen ülkeye, tercih edilen hava yolu firmasına göre değişebilen uygulamalar karmaşık olmakla beraber, vaka sayılarına göre her gün değişerek daha da karmaşıklaşabiliyor. Turizm Avrupa'da yer alan habere göre; Bu dönemde seyahat edecek yolcuların, tercih ettikleri hava yolu firmalarının ve gidecekleri ülkelerin kurallarını seyahatlerinden kısa bir süre önce kontrol etmeleri gerekiyor. Hava yolu firmaları ise, yolcular için karmaşık olan ve gün gün değişen bu sürece karşı yolcularını bilgilendirmek için rehberler yayınlıyor. Bu yıl havalimanına gitmeden, özellikle Avrupa ve Türkiye arasında seyahat eden yolcuların çok kullandığı bazı hava yolu firmalarının yayımladığı Covid 19 seyahat rehberlerini gözden geçirmekte ise fayda var.

Bazı hava yolu firmalarının uyguladığı Covid 19 prosedürlerinin yer aldığı web sayfaları;

Türk Hava Yolları: https://www.turkishairlines.com/tr-de/duyurular/coronavirus-salgini/seyahat-kisitlamalari 

Pegasus Hava Yolları: https://www.flypgs.com/faydali-bilgiler/ucusun-icin-bilgiler/hangi-ulkelere-ucabilirim 

Sunexpress: https://www.sunexpress.com/tr/seyahat-guencellemesi 

Corendon Airlines: https://www.corendonairlines.com/tr/hakkimizda/haberler/covid-19-kurallarini-bildikten-sonra-seyahat-etmek-cok-kolay 

Freebird Airlines: https://www.freebirdairlines.com/tr/turkiye-varisli-ucuslar 

HABERE YORUM KAT