'Uçak biletleri ucuzlar mı' diye merak edenlere kötü haber

'Uçak biletleri ucuzlar mı' diye merak edenlere kötü haber

Önümüzdeki aylarda Türkiye’ye tatile uçmak isteyenlerin gözü uçak bilet fiyatlarında. 4-5 kişilik aileler, uçuş masraflarını düşürmek için uygun fiyata uçak bileti bulmaya çalışıyorlar.

Son yıllarda üst seviyelerde seyreden fiyatların bu yıl nasıl olacağı merak konusuydu. Ancak bu yılın başından buyana yaşanan gelişmeler fiyatların düşme ihtimalinin oldukça az olduğunu zaten gösteriyordu. Buna rağmen bir çok kişi “Acaba bu yıl uçak biletleri ucuzlar mı?” diye bekleyiş içerisindeydi. Ne yazık ki son açıklanan veriler, bunun tam tersinin yaşandığını gösterdi. Amerika’da havacılık sektörü için açıklanan son verilere göre uçuş maliyetleri pandemi öncesine göre yüzde 20 arttı. Bunda Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş ve sonrasında ortaya çıkan akaryakıt krizinin de etkisi büyük oldu.

Yetkililer, gelişmelerin uçak bilet fiyatlarına da olumsuz etki yaptığını ve fiyatların yüzde 20’ye varan zamlandığını duyurdular. İşin asıl endişe verecek tarafı ise fiyatların önümüzdeki dönem nasıl değişeceği yönünde. Yılın ilk aylarında açıklama yapan uzmanlar, uçuş masraflarının bu yıl yaza doğru daha da artacağını öngörmüşlerdi. Durum böyle olunca bilet fiyatlarının daha da artması söz konusu olabilir.

Kaynak: Turizm Avrupa
Fotoğraf: Unsplash - philipmyr

HABERE YORUM KAT