Uber, taksiye neden tercih ediliyor?

Uber, taksiye neden tercih ediliyor?

Taksicinin suratını incelemeden araçlara binemez olduysak, bilmediğimiz semtlerde yolu uzattığınızdan şüphe duyduysak biraz da kabahat sizde değil mi kardeş?  

AYNUR GÜNEŞ - Zıttırı bıttırı her şeyin uygulaması çıktı, malum teknoloji çağındayız. 

Aç uygulamayı, çocuğun neredeymiş öğren. Kapıdan içeri girince “ding!” uyarı gelsin. Gideceğin adresi mi bulamadın? Konum atsınlar, elinle koymuş gibi bul arkadaşım. Bilmediğin bir yerdesin ve çok mu acıktın? Aç uygulamadan, en kral lokantayı göstersin sana. Soğukta yağmurda servisi yolda bekleme. Aç uygulamayı, kaç dakika sonra yanından geçecek gör, ona göre sokağa çık. Daha akla hayale gelmedik neler neler. 

Herşeyin var da bu taksinin uberine niye bu kadar taktılar? Yok vergi vermiyormuş da! Veriyorum diyor adam, her ülkenin kanununa göre vergimi veriyorum diyor. Derdiniz vergi mi sanki sizin. 

Kısa yola gitmez, karşıya geçmez, bozuğu çıkmaz, kredi kartı işlemez, karda yağmurda durmaz, binersin selam vermez, sigara yakar nezaketen izin almaz. Neymiş? Kendi aracıymış! Arkadaşım, ticari taksisin sen, özel arabana binmedik senin.

E çoktandır çok olduydunuz ama siz.

Gece bir yerlerde iki kadeh bir şey içsek, taksicinin suratını incelemeden araçlara binemez olduysak, bilmediğimiz semtlerde yolu uzattığınızdan şüphe duyduysak biraz da kabahat sizde değil mi kardeş?  

İti, kopuğu, esrarkeşi, hükümlüsü, ne kadar tekinsiz adam varsa gece vardiyalarında değil mi? Plaka sahibi çok sayın taksici patronlar, işe adam alırken hiç bunları gözettiniz mi? Saygısız, kuralları iplemiyor şikayetlerini dikkate alıp içinizden bunları ayıkladınız mı?

Bombaların patladığı zamanda 100 dolara yolcu alan arkadaşınıza ne yaptınız mesela? He, kınadınız tabi. E, biz de kınadık.

Mesela bu ve bunun gibi adamların taksicilik yapamaz diye bir kara listesi var mı? Ehliyeti olan herkes taksici olabiliyor mu? Sizin, bu mesleğin onuruyla yapılmasını sağlayacak bir yaptırımınız, sertifika programınız veya bir etik kurulunuz var mı? 

Eczaneden hastamın ilaçlarını alırken 10 dakika bekleyen taksici, bekleme ücretini ödediğim halde bana bozuk atabiliyor. Bekleyemezmiş beyefendi! 

Durağına şikayet ettim, hiç bir şey yapmamışlar. Başka bir zaman baktım yine aynı kişiyi yollamışlar. Tepkimi koydum, geri gönderdim, başkası gelsin dedim. 

Çocuğu da tembihledim, evladım bak beni iyi belle, bir daha sen bu adrese gelmeyeceksin dedim. 

Herkes şikayetçi bir şeylerden ama kimse uğraşmak istemiyor işte.

Bizim mahallede iki tane taksi durağı var. Birinde gecenin bir vaktinden sonra taksi bulamazsın, başına bir iş gelse hani. Ötekinin yanından geçerken taksicilerin kendi aralarındaki muhabbet kulağıma denk geldi, aman Yarabbi! Boş ver bacım dedim, gidilmez bu adamlarla hiç bir yere.

Ya, işte böyle. 

Valla mis gibi yükledim telefonuma Uber'i. Binerim, binmem. Paramla niye rezil olayım abi?

HABERE YORUM KAT