Twitter'da Türk milliyetçilerinin gündeminde bu var: 'TERS BAYRAK AKIMI!'

Twitter'da Türk milliyetçilerinin gündeminde bu var: 'TERS BAYRAK AKIMI!'

Seçim sonuçlarından memnun olmayan Türk milliyetçileri, Twitter'da 'mülteci sorununa' karşı yeni bir akım başlattı. Birçok kullanıcı, vatandaşları ‘ters bayrak’ akımına davet etti.

Türkiye'de Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası kutlama yapan sığınmacılar birçok milliyetçinin tepkisine yol açtı.

Bu görüntülerden sonra Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün akşam Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası kutlama yapan sığınmacıların görüntülerini paylaştı. “Suriye milliyetçiliği Türkiye'yi kana bulayacak” dedi.

Birçok Türk genci ise Özdağ'ın açtığı 'Ters Bayrak' ile fotoğrafını paylaşarak, "Ne anlama geldiğini biliyorsunuz", “Bugünden itibaren Türkiye’de tek bir mülteci kalmayana dek bayrağı ters açıyoruz” gibi yorumlarda bulundu.

 

 

TERS BAYRAK NE DEMEK?

Ters bayrak, bayrağın normalde dalgalanan tarafının yerine ters şekilde gösterilmesidir ve protesto olarak kullanılır. Türk kültüründe savaş ve savaşa hazırlık dönemlerinde açılır ve savaş işareti olarak kabul edilir. İstiklal Savaşı sırasında da kullanılan bir parola ve işarettir. Bu sembol, o dönemde Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiğini, bağımsızlık ve özgürlük için savaştığını ifade eder.

HABERE YORUM KAT
4 Yorum