Türkler, Almanya’nın nesini beğeniyor?

Türkler, Almanya’nın nesini beğeniyor?

Türklerin Almanya ve Almanlarla ilgili algılarını ölçmek üzere yapılan bir araştırma dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Peki, Almanya Türkler açısından ne anlam ifade ediyor?

Alman Heinrich Böll Vakfı Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle Global Academy tarafından yeni bir araştırma yürütüldü. Yapılan araştırmada Türklerin Almanya'ya bakış açısı da mercek altına alındı.

Araştırma kapsamında yapılan ankete göre Almanya deyince akla ilk gelen, yüzde 8,9 ile "otomobil" oldu. Yüzde 6,2 ile "nitelikli ürünler", yüzde 5,5 ile "iyi ekonomi", yüzde 5,1 ile "üretim kalitesi", yüzde 5 ile "disiplin" yanıtı verildi.

Almanya'nın nesi beğeniliyor?

Almanya'yı tüm yönleriyle genel olarak "çok beğendiğini" söyleyenlerin oranı yüzde 32,8, "beğendiğini" söyleyenlerin oranı 33,8 olurken "hiç beğenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 0,8'de, "beğenmiyorum" diyenlerin oranı ise yüze 2,4'te kaldı. "Ne beğeniyorum ne beğenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 30,2 oldu.

Almanya'yı beğenme nedenlerinin başında yüzde 13,5'lik oranla "iyi ekonomi" geliyor. Ekonomiyi yüzde 8,2 ile "nitelikli yaşam tarzı", yüzde 6,7 ile "nitelikli üretim" izliyor. Yüzde 4,9'luk kesim ise Almanya'nın "disiplinini" beğeniyor.

Almanya'yı beğenmeme nedenlerinin başında ise yüzde 9,4'lük oranla "Türkiye'ye karşı tutumu" gösterildi. Bunu yüzde 6,3'erlik oranlarla "Almanya kültürü", "Alman halkı", ve "ırkçılık" izliyor.

Kaynak: DW                                                                                              Fotoğraf: Maheshkumar Painam - Unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum