Türkler, Almanlar hakkında ne düşünüyor?

Türkler, Almanlar hakkında ne düşünüyor?

Türklerin Almanlar hakkında düşüncelerini de ölçen bir araştırmanın sonuçları oldukça dikkat çekici oldu.

Türkler Almanlara nasıl bakıyor? Bu sorunun cevabını Alman Heinrich Böll Vakfı Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle Global Academy tarafından yeni bir araştırma ortaya koydu.

Araştırma için yapılan anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 90,9'u Almanlar için "eğitimlidirler", yüzde 89,9 "güvenilir kişiler" ve yüzde 89,8 "barışseverdirler" diyor. Öte yandan yüzde 74,1'lik kesim "soğukturlar", yüzde 71,1 "yabancı düşmanıdırlar", yüzde 71,0 "ırkçıdırlar" ve yüzde 65,9 "Türkleri hor görürler" ifadelerini kullanıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 79,3'ü Alman kültürünün ilgi çekici olduğunu düşünüyor. Almanya'da yaşayan Türklerin Almanya'ya uyum sağladığını düşünenlerin oranı ise yüzde 85,4. Almanya'daki Türklerle ilgili olarak "önce Türk kültürünü korumalılar" diyenlerin oranı yüzde 51,8, "Türk kültürünü unutmadan Alman kültürüne uyum sağlamalılar" diyenler yüzde 34,5 ve "öncelikle Alman kültürüne uyum sağlamalılar" diyenler yüzde 13,7'lik bölümü oluşturdu.

Kaynak:DW                                                               Fotoğraf: Alexandre Gonçalves da Rocha - Pixabay 

HABERE YORUM KAT