"Türkiye'ye karşılık vermekten çekinmeyiz"

"Türkiye'ye karşılık vermekten çekinmeyiz"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus yayın kuruluşu RT'ye verdiği röportajda Türkiye'nin olası askeri harekâtına askeri yanıt vermekten çekinmeyeceğini söyledi...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus yayın kuruluşu  RT'ye verdiği röportajda Türkiye ve Kürtlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Esad, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma planlarıyla ilgili ne yapmayı düşündüğü" sorusuna , "Bir işgal olursa, ilk etapta halk direnişi olacaktır. Elbette Suriye ordusu tüm Suriye topraklarında değil, konuşlandığı bölgelerde ve koşullar doğrudan askeri çatışmaya izin verdiğinde tereddüt etmeyeceğiz. İki buçuk yıl önce Suriye ve Türk orduları arasında bir çatışma olduğunda ve Suriye ordusu, Suriye topraklarına giren bazı Türk hedeflerini imha ettiğinde durum buydu. Aynısı askeri imkanlar elverdiği ölçüde yine olacak." diye cevap verdi.

İdlib konusunda da, "İşgal altındaki her bölge gibi İdlib'in kurtarılmasının da askeri ve siyasi planlar dahilinde olduğunu" belirten Beşar Esad, "Kuşkusuz Türkler ya da teröristler tarafından işgal edilmiş her toprak zamanı gelince kurtarılacak" ifadesini kullandı.

Fotoğraf: Ministério das Relações ExterioresFlickr (CC BY-NC 2.0)

HABERE YORUM KAT