Türkiye'ye karayoluyla geleceklere müjde! Sınır kapısında mobil aşı merkezi

Türkiye'ye karayoluyla geleceklere müjde! Sınır kapısında mobil aşı merkezi

Edirne'de, yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen gurbetçilere kolaylık sağlamak amacıyla Kapıkule Sınır Kapısı'nda mobil aşı merkezi kuruldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerle buluştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Edirne'deki programının ardından hem verilen hizmetleri yerinde görmek hem de gurbetçilere "Hoş geldiniz" demek amacıyla Kapıkule Sınır Kapısı'na gitti. Bakan Varank'a Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba eşlik etti.

20210705-2-49055231-66701097-web.jpg

Bakan Varank, yurt dışından ülkeye giriş yapanların ihtiyaçlarının karşılandığı ve onlara çeşitli ikramların yapıldığı karşılama noktasındaki görevlilerle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) standına da ziyarette bulundu. YTB'nin yeleğini giyen Bakan Varank, gurbetçileri YTB'nin sınır kapısındaki görevlileri ile birlikte karşıladı.

20210705-2-49055231-66701093-web.jpg

İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, aşılama merkezinde vatandaşların ücretsiz olarak aşılarını yaptırabildiklerini belirterek, kendileri için yönlendirme tabelaları koyduklarını söyledi: “Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki aşılama merkezini aktifleştirdik. Tüm vatandaşlarımız, T.C. kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşılarımızı ücretsiz bir şekilde yaptırabilirler.”

“Tabii ki bu merkezde önceliğimiz gurbetçilerimiz. Kapıdan giren gurbetçilerimizin aşılanmasını sağlamak. Ama gerek yurt dışına çıkan vatandaşlarımız gerekse Edirne halkımız, istediği zaman 24 saat açık olan bu aşı merkezimize başvurup aşılarını yaptırabilirler. Yeter ki, aşılar kendilerine tanımlanmış ve yaş grupları tutmuş olsun. Kapıkule’den girdikten sonra zaten yönlendirme tabelalarımız var. Bu tabelalar yardımıyla direkt aşı alanımıza gidiliyor. Sadece T.C. kimlik numaraları olması yeterli.”

20210705-2-49055231-66701095-web.jpg

Aşılama merkezini ziyaret eden AK Parti İstanbul milletvekili, TBMM Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya da sadece Kapıkule’de değil, Türkiye’deki 53 havalimanının 33’ünde de aşılama merkezi kurulduğunu söyledi:
 

Ziyaretinin ardından açıklama yapan Varank, özellikle yaz aylarından itibaren sınırlarda yoğun geliş ve gidişlerin başladığını anlatarak "Sınır kapılarımızda bu manada hem vatandaşlarımızın hem de yurt dışındaki Türk vatandaşlarının ilk geldikleri yer olması hasebiyle onlara en iyi hizmeti sunabilmek için hükümetimiz büyük bir gayret gösteriyor." diye konuştu.

Türkiye'ye giriş yapanların memnun olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Varank, "Uzun süreler araba kullanarak buraya geliyorlar. Bundan sonra da Türkiye'nin içerisinde uzunca süre araba kullanacaklar. En güzel şekilde karşılayıp en güzel şekilde memleketlerine göndermiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT