Türkiye’den gelişte karantina kurallarına uymayana 1000 Euro ceza

Türkiye’den gelişte karantina kurallarına uymayana 1000 Euro ceza

Fransa yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğu listesine Türkiye dahil 7 ülkeyi eklediğini açıklamıştı. Yeni uygulama dün gece yürürlüğe girdi.

Türkiye’den Fransa’ya gelişlerde yeni dönemi de uygulanacak karantina kurallarını Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu duyurdu. Duyuruda Türkiye’den Fransa’ya direk uçuşla gelen ya da 14 günden az kaldıkları başka bir ülke üzerinden Fransa’ya geçecekler 10 gün karantinada kalacağı belirtildi. Ayrıca bu kişilerin vatandaş olup olmamalarının ya da aşı olup olmamalarının hiçbir şey değiştirmediği ifade edildi.

Hem karayolu hem de havayoluyla gelenler için geçerli
Duyuruda şunlar belirtildi:

-Bu ülkelerden Fransa’ya doğrudan uçuş veya üçüncü bir ülkeye 14 günden daha kısa bir geçişten sonra Fransa’ya gitmek isteyen her gezgin, milliyet ve milliyet ne olursa olsun Fransa’ya girmelidir Covid-19 aşısı olmasına rağmen, binmeden önce nakliye şirketine ve sınır kontrol yetkililerine sunuldu:

Sadece on bir yaş üstü gezginler için ′′ RT-PCR COVID ′′ biyolojik test sonucu, kalkıştan 36 saat önce (yazışma halinde ilk uçuş uçuştan kalkış) ve Covid-19 kirlenmesi ya da varsayılan bir virolojik test (PCR) sonucu ayrılmadan 72 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış ve Covid-19 bulaşmasına neden olmayan bir virüs testi (PCR ‘ nin) sonucu. 19 ve yola çıkmadan 24 saat önce yapılan antijenik test, covid-19 bulaşmasına sonuç vermeyerek;
uygun ev veya konaklama yeri (otel veya asimile edilmiş) adresini doğrulamak için gerekli koşulları belirten bir gerekçe, kontrol görevlileri karantina veya tecrit ölçümüne uymalarını doğrulamak için gerekli olan koşulları belirten Yönetimin sunulduğu bir konaklama yerinde tecrit edilme durumunda veya uluslararası alanda transit; onun hakkında bir açıklamayı bu sayfadan indirilebilirsiniz.

Artı49 HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT