Türkiye'den gelen yolcu valizindeki çoraplara sakladığı 40 bin Euro'luk altını Hannover'de yakalattı!

Türkiye'den gelen yolcu valizindeki çoraplara sakladığı 40 bin Euro'luk altını Hannover'de yakalattı!

Türkiye’den Avrupa ülkelerine hem karayoluyla hem de havayoluyla seyahat eden vatandaşlarımız, gümrük kurallarını aşan miktarda altın takıyla yakalanmaya devam ediyor.

Son olarak Turizmavrupa'da yer alan habere göre Hannover Havalimanı’na Türkiye’den gelen bir yolcunun valizinde 40 bin Euro değerinde altın çıktı.  Havalimanındaki gümrük yetkilileri 45 yaşındaki kadın yolcunun valizinin x-ray cihazından geçirirken anormallik olduğunu fark etti. Daha sonra valizi yakından incelemeye aldılar. Yetkililer kadının valizinde, çorap ve pantolonlara gizlenmiş 40 bin Euro değerinde altın ve para buldular. Takıya ve paralara el konurken kadın yolcu hakkında vergi kaçakçılığından soruşturma açıldı. Yetkililer Hannover Havaalanı’nda son üç yıldaki en büyük altın vurgunu olduğu ifade edildi.

Avrupa Birliği ülkelerine gelen yolcuların yanında bulundurması gereken altın takının değeri 430 Euro’yu aşmamalı. Eğerki değeri 430 Euro’yu geçiyorsa  yolcuların bunu gümrük kapısından geçiş yapmadan önce yetkililere bildirmesi şart. Bunun için yeşil kapı yerine kırmızı kapıdan geçmek gerekiyor. Tabi bu durumda takılar için vergi ödemeniz istenecek. Eğer takıları yaşadığınız ülkeden satın alıp sadece tatil için Türkiye’ye götürdüyseniz o zaman sizden kuyumcudan aldığınız fatura isteniyor. Fatura varsa vergi ödemenize gerek kalmıyor. Elinizde herhangi bir belge yoksa gümrük memurlarına ne söylerseniz söyleyin kurtuluş zor olur.

HABERE YORUM KAT