Türkiye'den Almanya'ya döndüğünüzde bu belgeyi atmayın!

Türkiye'den Almanya'ya döndüğünüzde bu belgeyi atmayın!

Türkiye'den Almanya'ya uçakla dönüşlerinizde Dijital Giriş Kaydı formu doldurulurken de sisteme yüklenilen test sonucunu bir süre daha muhafaza etmenizde fayda var.

Türkiye’den Almanya’ya girişlerde Almanya tarafından talep edilen test sonucu ve Dijital Giriş Kaydı (Einreiseanmeldung), uçuştan önce ve uçuş sonrasında kontrol ediliyor. Turizm Avrupa'da yer alan habere göre; Bunun yanında, Dijital Giriş Kaydı formu doldurulurken de sisteme yüklenilen test sonucunu, bu süreçten sonra da atmamak gerekiyor. Bir çok kişinin Almanya’ya girdikten sonra ihtiyacı kalmadığını düşünerek attığı test sonucu, bazı durumlarda yetkili makamlarca ülkeye girişten sonra da talep edilebiliyor.

Bulunulan eyalet veya şehre göre değişkenlik gösterebilmekle beraber, bazı özel durumlarda, bulunulan yerin Sağlık Dairesi tarafından ülkeye giriş öncesi yapılan test sonuçları talep edilebiliyor. Yaşanılan örnekler, bu durumla karşılaşan vatandaşların Dijital Giriş Kaydı oluştururken test sonuçlarını düzgün veya hiç yükleyemeyenler olduğunu gösterse de, Türkiye’den Almanya’ya gelen bütün vatandaşların bir süre test sonuçlarını muhafaza etmelerinde fayda var.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum